Vilniaus mokytojų namai
EN

Vasario 16-osios ir Užgavėnių šventės Vilniaus mokytojų namuose - „Švęskime kartu“

Vilniaus mokytojų namuose vasaris kasmet būdavo turtingas renginiais. Per Užgavėnes kiemelyje su triukšmu varydavome žiemą iš kiemo, stebėdavome Kanapinio ir Lašininio kovas, degindavome Morę.

Valstybės atkūrimo dieną, vasario 16-ają, visada paminėdavome iškilmingu koncertu, kuriame koncertuodavo Vilniaus mokytojų namų kolektyvai ir svečiai  iš Rygos kultūros ir laisvalaikio centro „Imanta“. 

Šiemet valstybės atkūrimo dieną ir Užgavėnes minime tą pačią dieną ir kviečiame visus susitikti virtualiai Mokytojų namų FB puslapyje https://www.facebook.com/VilniausMokytojuNamai

Nuo pat ryto rimtai ruošimės Užgavėnių šėlsmui. Ta proga virtualiai į svečius pasikviesime Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės galeriją, kurie  sukūrė du filmukus: kaip pasigaminti kaukes bei pastatyti Morę.

Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokyklos mokytoja Loreta Zdanavičienė parodys kaip pasigaminti Užgavėnių kaukes bei pristatys savo ugdytinių piešinius. 

14 val. sudalyvausime tiesioginėje Sodų meno studijos 65 pamokoje, kur piešime „Laisvės paukštį“.

Po pietų  minėsime Valstybės atkūrimo dieną: muzikinius sveikinimus siunčia kolegos iš Latvijos, Rygos laisvalaikio ir kultūros centras „Imanta“. Šventinę dieną baigsime Vilniaus m. „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos šventinio koncerto įrašu iš Šv. Jonų bažnyčios (2018 m.).

https://youtu.be/WzqidRzQI0I

https://www.youtube.com/watch?v=uo6E3M5zx1Q&feature=youtu.be

 

Švęskime kartu!

2021 m. vasario 16 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: