Vilniaus mokytojų namai
EN

Vilniuje atsidaro Laisvės Vėjo Jėgainė!

Rugsėjo 26 dieną 14 val. Vilniaus mokytojų namų kiemelyje atidaroma Laisvės Vėjo Jėgainė. Kviečiame vilniečių šeimas smagiai ir netradiciškai paminėti atkurtos Lietuvos  30-tąsias metines.

Apsilankymas Laisvės Vėjo Jėgainėje, tai tarsi smagus edukacinis nuotykis. Visa kiemelio erdvė bus suskirstyta į atskiras zonas – jėgainės cechus. Juose procesams vadovaus cechų operatoriai ir laborantai. Vos įžengę į kiemelį jūs atsidursite Žaliavų ceche. Čia draugiški laborantai jums išduos vėjo malūnėlių paruoštukus – malūnėlį ir kotelį. Tada kaip orientaciniame žaidime jūs keliausite po įvairius jėgainės cechus, kol tapsite tikrais laisvės vėjo malūnėlių konstruktoriais. 

Dekoratorių ceche pasitelkę išradingumą ir įvairias spalvinimo priemones išdailinsite savo malūnėlio sparnelius ir kotelį. Tada galėsite keliauti į Konstruktorių arba Smegenų centro cechą. Konstruktorių ceche patyrę jėgainės operatoriai padės sujungti malūnėlio dalis: varžteliai, sraigteliai ir tarpinės atsidurs savo vietose ir malūnėlis bus pasiruošęs suktis. Ar visi procesai buvo atlikti teisingai įsitikinsite Išbandymų ceche. Čia oro gūsio iššūkį turės atlaikyti ne tik jūsų malūnėlis, bet ir šukuosena!

Tikrieji Laisvės malūnėlių konstruktoriai nėra tik dažytojai ir lankstytojai, todėl būtina apsilankyti Smegenų centro ceche ir įveikus kodus ir šaradas gauti tai patvirtinantį antspaudą. Kai išdailintas vėjo malūnėlis sėkminagai suksis, o ant rankos puikuosis smegenų galiūno antspaudas, bus galima keliauti į aklinos tamsos palapinę ir Šviesos foto ceche įsiamžinti tikrųjų Laisvės vėjo malūnėlių konstruktorių foto galerijoje.

Kai vėjo malūnėliai bus baigti, išbandyti ir nufotografuoti, drąsiausi ir labiausiai patyrę jėgainės operatoriai sukonstruos didžiąsias vėtrunges ir jėgainė pasileis visu pajėgumu. Laisvės vėjo gūsis į jėgainės sceną atpūs grupę - KŪJELIAI.

„Nežinau, kodėl man taip gera“, - „Kūjelių“ dainos frazė, taikliai apibūdina jų koncertų atmosferą. Pasidabinę drobiniais marškiniais, persirišę gitaras tautinėmis juostomis jie siautėja lyg rokenrolo koncerte. Apsiginklavę įvairiausiais instrumentais ir atlapaširdišku bendravimu, „Kūjeliai“ visus suvienija tikrom linksmybėm.

Ateikite, pasilinksminkime ir pasidžiaukime, kad jau tris dešimtmečius gyvename laisvės vėjui pučiant.

Registracijos nuoroda: https://forms.gle/5MxQFEdR2TVZAmJt8

2020 m. rugsėjo 22 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: