Vilniaus mokytojų namai
EN

Vilniaus mokytojų namuose startavo projektas „Keliaujanti Kultūros vaistinė“

Rugsėjo mėnesį Vilniaus mokytojų namuose startavo projektas „Keliaujanti Kultūros vaistinė“. Projekto metu pasirinkti meno pedagogai lankosi Vaikų dienos centruose ir tęstinių edukacijų metu supažindina vaikus su profesionaliu menu, bando juose pažadinti kūrybiškumą, skatina pažinti save, praplėsti kūrybinį akiratį.

Pagrindinė šio projekto idėja yra pasiekti socialinės atskirties paliestus vaikus ir sukūrus jiems visapusiškai saugią aplinką, pasitelkus skirtingų meno šakų profesionalus per testines edukacines veiklas pastiprinti jų savivertę, pasitikėjimą savimi ir suteikti galimybę prisiliesti prie profesionalaus meno.

Projektui pasirinkta tikslinė grupė - atokiau nuo sostinės esančių Vaikų dienos centrų ugdytiniai: vaikai iš nepilnų, socialiai jautrių šeimų.

Dažnai jų tėvai neturi galimybės ar noro lavinti vaikus specializuotose meno mokyklose ar būreliuose, todėl jų sąlytis su menu yra labai ribojamas aplinkos ir aplinkybių. Dėl to manoma, kad net ir trumpalaikė patirtis su profesionaliais meno pedagogais gali suteikti esminių ir net labai reikšmingų pokyčių tokių vaikų savivertei, pasitikėjimui savimi ir meninių gabumų pažadinimui.

Keliaujanti kultūros vaistinė savo „pacientams“ siūlo tris vaistus: šokį-judesį (sutartinių mankšta su etnografe Agota Zdanavičiūte); teatrą (teatro laboratorija su teatro pedagoge Vilniaus kamerinio teatro aktore Žaneta Jablonskyte) ir muziką-dainavimą (nuotaikingos vokalo pamokos su LMTA dainavimo katedros dėstytoja Aušra Liutkute).

Šiais metais projektas keliauja po Vilniaus apylinkes ir pirmame etape lankosi Elektėnų vaikų dienos centre, Lentvario dienos centre „Akimirka“, Naujosios Vilnios Vaikų dienos centre „Mūsų nameliai“. Gruodžio mėn. 11 d. minėtų dienos centrų vaikai bus pakviesti į Vilnių, kur susirinkę vaikai dalyvaus kūrybinėje projekto refleksijoje „Mano kultūros receptas“, kurs savo „kultūros receptą“, žiūrės edukacinį kino filmą.

Kitais metais „Keliaujanti Kultūros vaistinė“ ruošiasi kelionei po Aukštaitijos Vaikų dienos centrus, dienos centrus, norinčius dalyvauti projekte, kviečiame kreiptis el.paštu viktorija@kultura.lt arba tel. 8 650 14 450.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba. 

                                                                                                      

2019 m. lapkričio 13 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: