Vilniaus mokytojų namai
EN

XVII tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai-aš“ programa

KONCERTAI ŠV. KOTRYNOS BAŽNYČIOJE

Vilniaus g. 30, Vilnius 

FESTIVALIO PRELIUDIJA

Spalio 14 d. 18.15 val.

VILNIUS IR MEILĖ

Dviejų dalių performatyvi muzikinė, poetinė, teatrinė ekskursija po Vilnių, Šv. Kotrynos bažnyčią ir literatūrą.

Ekskursija 18.15 val. Susitikimo vieta: St. Moniuškos skveras (prie paminklo)

Koncertas 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje (Galima įsigyti bilietus tik į koncertą)

Pradžioje buvo žodis, tad ir festivalis „Tai – aš“ šiemet pradės nuo netradicinio pasivaikščiojimo po tekstus, kontekstus ir istorijų miestą. Ekskursijos metu šnekučiuosimės apie žmones, vaikštinėsime po Šv. Kotrynos bažnyčią bei jos apylinkes. Vakarą vainikuos performatyvus muzikos ir poezijos koncertas Šv. Kotrynos bažnyčioje, kur susijungs istorija, muzika ir poezija. Koncertinėje dalyje skambės džiazo virtuozo Skirmanto Sasnausko improvizacijos ir Donato Jokūbaičio skaitomos Juditos Vaičiūnaitės, Kazio Bradūno, Žako Prevero, Motiejaus Kazimiero Sarbievijaus ir kitų autorių eilės. „Tai buvimas su savimi, senuoju miestu ir didelis bendrumas su atėjusiais. Manęs neapleidžia jausmas, kad tas miestas, kaip ir mes visi, absoliučiai savas. Tai – savotiška terapija jungianti praeitį su dabartimi ir leidžianti ramiai žiūrėti į ateitį“, – pasakoja ekskursijos sumanytojas, gidas D. Jokūbaitis. 

 

Spalio 17 d. 19 val.

BALTOS VARNOS „VIRSMAS“

Atidarymo koncertas

17 metų sulaukęs Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ gręžiasi į jaunuosius kūrėjus ir žiūrovus (na ir žinoma tradiciškai laukia tų, kurie jauni širdimi). Festivalio atidarymo koncerte, jaunosios kartos šiuolaikinės dainuojamosios poezijos atstovės BALTOS VARNOS kviečia į savo antrojo albumo pristatymą ten, kur tas virsmas ir prasidėjo – po šv. Kotrynos bažnyčios skliautais. 

Programoje: autorinės grupės „Baltos varnos“ dainos iš naujojo albumo „Virsmas“ atliekamos su styginių kvartetu ir papildytos įspūdingomis šviesų dailininko Arvydo Buinausko kompozicijomis.

Koncerto trukmė 1,5 val. (be pertraukos)

 

Spalio 18 d. 18 val.

(NE) BARDAI BARDIŠKAI

Pasaulio spalvomis žaižaruojanti muzika!

Antrasis festivalio „Tai – aš“ koncertas tai – sprogstančių netikėtumų vakaras. Septyniolikos sulaukęs festivalis metė iššūkį patyrusiems Lietuvos atlikėjams:„ – Ar išdrįsite visų laikų geriausioms bardų dainoms suteikti savą skambesį?“

Iššūkį priėmė ir scenoje Jūsų pamėgtas dainas savaip atliks bliuzo karalienė Arina, džiazo ir svingo muzikos trio „The Ditties“, Kristina Žaldokaitė ir Gospel choras bei siautulingą balkanišką dvasią skleidžiantys „Rakija Klezmer orkestar“. Į šių metų tarptautinio koncerto sceną tradiciškai kils ir tarpkultūrinio dialogo ieškantys užsienio atlikėjai. Neabejotini šių metų festivalio favoritai – provokuojantis ir intriguojantis akordeono, būgnų duetas Yoanna Ceresa ir Mathieu Goust iš Prancūzijos. Vakaro programoje savo autorinę kūrybą susirinkusiems pristatys atskalūniško būdo ir nebejotino talento dainų kūrėjas ir atlikėjas iš Čarlstono, Pietų Karolinos valstijos (JAV) – Kevin Church. Savo galingai dievišku balsu susirinkusius užburs iš Švedijos, Gotlando salos, atvykstanti dainuojamosios poezijos „Bjork“ tituluojama Annika Fehling. Savo geriausias dainas iš naujausios koncertinės programos taip pat pristatys atlikėjas iš Airijos – Peter Baxter! 

Tokią muzikinių stilių, skirtingų pasaulio šalių atlikėjų įvairovę viename koncerte retai kada pamatysite, o gal ir dainuojamąją poeziją atrasite iš naujo? 

Koncerto trukmė 2 val. (be pertraukos)

  

Spalio 19 d. 12 val.

DAINŲ KARUSELĖ

Bardai visai šeimai

Ar kada klauseisi koncerto, kuriame muzikuojama be instrumentų? Ar stebėjai profesionalaus rankų šešėlių teatro pasirodymą? Festivalis mėgsta eksperimentuoti, tad sujungė dvi kūrėjų komandas ir kviečia Jūsų šeimą į muzikinę - edukacinę popietę. Koncerte girdėsite gerai pažįstamas poeto S. Gedos eiles apie baltąją varnelę, senas mašinėles, du mažus baltus pingvinus, riešutų žydėjimą ir dar daug kitų unikaliu a cappella stiliumi atliekamų dainų. Scenoje matysite ne būgnus o beat boxerį, gitaros ir kitų instrumentų skambesį atkartos baritonas. Ne, jūsų akys nemeluoja – tikrai jokių instrumentų scenoje! Įspūdį sustiprins vienintelio Lietuvoje rankų šešėlių teatro aktorių pasakojamos dainelių vizualinės improvizacijos. Jas bus galima stebėti specialiame ekrane. Suaugusieji čia pasijus vaikais, o vaikai galės pabūti suaugusiais.

Kodėl verta pamatyti šių kūrėjų dueto bendradarbiavimo rezultatą? Besidžiaugdami nuostabiu pasirodymu, vaikai galės ir savo rankas pamiklinti, ir balsines galimybes patikrinti. Be to, nuo mažų dienų klausantis kokybiškos, profesionaliai atliekamos muzikos, susiformuoja teisingas muzikinis skonis. Prasmingas laikas visai šeimai – garantuotas.

Koncerto trukmė 1 val. (be pertraukos)

 

Spalio 19 d. 18 val.

TAI-MES

Skirtingos kartos – muzika viena

Kad judėtum į priekį savo pasirinkimų kelyje, turi sugrįžti prie savo šaknų. Būtent todėl po vieną, skambiais duetais bei kiekvienas su savo muzikuojančiomis šeimomis į Šv. Kotrynos bažnyčios sceną festivalio baigiamajame koncerte kils dainuojantys aktoriai, bardai grandai – Saulius Bareikis ir Aidas Giniotis. Nebus čia dvikovos. Scenoje naujai suskambės visų laikų geriausios bardų ir autorinės aktorių dainos atliekamos su besąlygiška meile dainai, poezijai, artimajam ir mums visiems.

Reta galimybė pamatyti Sauliaus Bareikio ir sūnaus Jokūbo duetą, dar retesnė – išgirsti juos muzikuojant su gausia Jokūbo šeima. 

Kaip pasikeitė dainuojamoji poezija šiomis dienomis? Aidas Giniotis scenoje šį kartą pasirodys ne tik su savo sūnumi Ignu, bet ir drauge su jaunosios kartos aktoriais. Vytauto Kernagio dainos, pasitelkiant instrumentus bei balsus, atgims jautriai, kitaip nei įprasta ir svarbiausia – nuoširdžiai. 

Kodėl verta apsilankyti koncerte? Patyrę bardai gros gerai pažįstamas ir mėgstamas dainas, jaunieji – naujai prakalbins tuos kūrinius, kurie tapo pagrindu Lietuvoje besikuriant dainuojamajai poezijai. Neįmanoma atsispirti tokiam geros muzikos vakaro viliotiniui!

Koncerto trukmė 1,5 val. (be pertraukos)

 

RENGINIAI VILNIAUS MOKYTOJŲ NAMUOSE

Vilniaus g. 39, Vilnius

 

SCENA JAUNIEMS

Spalio 18 d. 22 val.

NAKTINĖJIMAI

Jaunimo muzikinių grupių, jaunųjų poetų pasirodymai. Muzika: Lukas Norkūnas, Goda Sasnauskaitė, „Trys viename“, Nojus Žalys, Violeta Bučiūtė, Anna Polukord, Domas Ročka, Justina Kaminskaitė, Guoda Trinkūnaitė, Gedvilė Bendaravičiūtė, Mantė Elelueta, Ieva Mikučionytė, Gintarė Baeurytė, Aldona Stankutė, Živilė Mackevičiūtė, Valentinas Abarius, Mindaugė Kotryna Zujūtė, Domilė Kirstukaitė, Gabrielė Pukelytė, Majus Takas, Rūta Šiugždaitė, Austė Sidaugaitė, Simonas Navickas, Greta Nogobodytė. Poezija: Eglė Kušlytė, Kristupas Maksvytis, Karolina Šukytė, Armanda Rudelytė.

Koncertas „Baltojoje salėje“

 

Spalio 16 – 19 d.

BARDAZMUS

Tarptautinės kūrybinės dirbtuvės

 

Spalio 19 d. 20 val.

BARDAZMUS

Tarptautinių kūrybinių dirbtuvių baigiamasis renginys

Koncertas „Baltojoje salėje“

 

JUNGTINIAI KONCERTAI REGIONUOSE

 

Spalio 15 d. 18 val. Veisiejų kultūros namai (Danieliaus Sadausko 6, Veisiejai)

Giedrius Arbačiauskas ir Agnė Arbačiauskienė (Lietuva), grupė „Baltos varnos“ (Lietuva), Liuba Nazarenko (Lietuva), Annika Fehling (Švedija), Kevin Church (JAV)

 

Spalio 17 d. 19 val.

Rygos koncertų salė AVE SOL (Latvija)

Lietuvos ir Latvijos dainuojamosios poezijos ir liaudiškos muzikos festivalis BARDU RUDENS - 2019

Kevin Church (JAV), Povilas Girdenis (Lietuva), Yoanna Ceresa ir Mathieu Goust (Prancūzija), Silver Sepp (Estija), Ieva Akuratere (Latvija), Katrīna Dimanta (Latvija), Inga Karpiča (Latvija), Uldis Kākulis (Latvija). Koncertą veda Juris Hiršs

 

Spalio 17 d. 18 val.

Skapiškio kultūros namai (Varpo aikštė 4, Skapiškis)

Saulius Bareikis (Lietuva), Andrius Kulikauskas (Lietuva), Peter Baxter (Airija)

 

EDUKACINIAI RENGINIAI

 

Spalio 14 d. 12 val.

Trakų neįgaliųjų užimtumo centras  (Vilniaus g. 15B, Trakai).

Giedrius Arbačiauskas ir Agnė Arbačiauskienė (Lietuva), Povilas Girdenis (Lietuva)

 

Spalio 16 d. 19 val.

Birštono Kurhauzas (B. Sruogos g. 2, Birštonas)

NORDIC-BALTIC SONGWRITER SUMMIT 2019

Tarptautinis autorinių dainų koncertas

Mirja Klippel (Suomija), Siver Sepp (Estija), Annika Fehling (Švedija), Juhani Jaeger
(Estija), Juozas Martinkėnas (Lietuva). Video projekcijos: Maria Elisaveta Roosalu (Estija)

 

Spalio 16 – 19 d.

Vilniaus mokytojų namai (Vilniaus g. 39, Vilnius)

BARDAZMUS. Tarptautinės kūrybinės dirbtuvės

 

Spalio 17 d. 13 val.

Rygos menų ir žiniasklaidos technikumas (Latvija)

Yoanna Ceresa ir Mathieu Goust (Prancūzija), Mirja Klippel (Suomija)

 

Spalio 17 d. 13 val.

Rygos Anninmuižas vidurinė mokykla (Latvija)

Kevin Church (JAV), Silver Sepp (Estija), Povilas Girdenis (Lietuva)

2019 m. spalio 3 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: