Vilniaus mokytojų namai
EN

Argentinietiškas tango žmonėms su Parkinsonu ir jų partneriams

Jau trečius metus kviečiame žmones, sergančius Parkinsono liga, ir jų partnerius mokytis argentinietiško tango Vilniaus mokytojų namuose!

Tai šokių pamokos, specialiai pritaikytos žmonėms, sergantiems Parkinsono liga. Pamokos vedamos pagal JAV sukurtą sistemą Dance for PD®, kurioje liga nėra akcentuojama, tačiau mokytojas organizuoja pamoką taip, kad bet kokio fizinio pajėgumo dalyvis mokytųsi, dalyvautų, pasijustų šokėju ir mėgautųsi pamoka.

Pamoka susideda iš lėto ir nuoseklaus apšilimo, ritminės dalies, šokio elementų mokymosi, improvizacijos.

Argentinietiškas tango – tai socialinis šokis, kuriame ypač svarbus savo kūno ir muzikos pajautimas, ryšys su partneriu ir gebėjimas improvizuoti. Daugelis mokslinių studijų rodo, kad argentinietiškas tango turi apčiuopiamą terapinį poveikį žmonėms, sergantiems neurodegeneracinėmis ligomis. Tačiau ne tai svarbiausia! Svarbu judėjimo ir bendravimo džiaugsmas, kurį suteikia socialinis šokis.

Dalyvių atsiliepimai: „Po pamokos jaučiu tokią gerą, giedrią nuotaiką!“ (Savinijus, 82 m.). „Būna, kad atrodo taip sunku ateiti, nesinori, o pašoki – ir pasimiršta, kas skaudėjo! Nesvarbu, gaunasi ar nesigauna, svarbu, kad su muzika, smagiai“ (Janina, 83 m.). „Pasirodo, aš dar prisimenu, kaip šokti!“ (Stasys, 78 m.)

Pamokos vyks trečiadieniais ir penktadieniais 13-14 val. Vilniaus mokytojų namuose, Mažojoje salėje (219 auditorija, II aukštas). Pamokos kaina  –  savanoriška auka (2 eurai asmeniui, 3 eurai porai). Jei kaina Jums yra per didelė, tiesiog dalyvaukite!

Lina Pavalkytė argentinietiško tango mokėsi Lietuvoje ir pas žinomus Europos ir Argentinos tango mokytojus, tokius kaip Ruben Terbalca (Universidad del Tango de Buenos Aires), Dana Frigoli ir Adrian Ferreira, José Vazquez, Alejandra Heredia ir Mariano Otero, Murat and Mishel Erdemsel ir kitus. 2017 m. rugpjūtį baigė Dance for PD® mokymus su David Leventhal (JAV). 2018 m. baigė kineziterapijos studijas Vilniaus kolegijoje.

2019 m. rugsėjo 18 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: