Vilniaus mokytojų namai
EN

Tęsiasi teatralizuoti vakarai Šv. Kotrynos bažnyčioje

 

Kaip bažnyčioje skamba giesmės ar vyksta maldos mes, turbūt, visi žinome. O kaip šioje sakralioje aplinkoje skamba pasaka, aktoriaus žodis ar dainuojamoji poezija?

Spalio 22 dieną Šv. Kotrynos bažnyčios Dievo Apvaizdos koplyčioje prasidėjo jau trečiasis projekto „Gyvo žodžio vakarai“ renginių ciklas „Mokinys/mokytojas“. Renginiuose iki gruodžio mėnesio bus galima ne tik stebėti profesionalaus aktoriaus ir jo mokinio pasirodymus, bet ir tapti tokio reginio dalimi.

„Gyvo žodžio vakarai“ vyksta kamerinėje, labai intymioje aplinkoje. Kiekviena aktoriaus ir jo mokinio emocija yra taip arti žiūrovo, kad jis net nepajunta kaip tampa aktyviu renginio dalyviu. Žiūrovai neretai yra įtraukiami į eilėraščio, pjesės, novelės ar istorinio teksto skaitymą. Pagrindinis šių skaitymo vakarų tikslas – skatinti žmones domėtis poezija, proza, išskirtine literatūra, susipažinti su knygų autoriais, profesionaliais aktoriais, kurie leidžia literatūrai daug greičiau prasiskverbti į žiūrovo jausmus.

„Šiais metais projektas įgavo naują prasminį atspalvį. Kiekvienas aktorius tapo  mokytoju - savo mėgstamus tekstus jie skaitė ir analizavo drauge su pasirinktais mokiniais ar studentais, kartu kūrė programas, kurias ir pristatys žiūrovams“ – sako projekto vadovė Lina Ališauskienė.

Projektą iš dalies remia Vilniaus miesto savivaldybė. Vilniaus Mokytojų namai šį projektą pradėjo rengti nuo 2015 metų spalio mėn., kai restauruota Dievo apvaizdos koplyčia buvo atverta žiūrovams.

„Gyvo žodžio vakarai. Mokinys/mokytojas“

Skaitymų ciklas vyksta Šv. Kotrynos bažnyčioje Dievo apvaizdos koplyčioje, Vilniaus g. 30

Lapkričio 14 d., 19 val.

„Placebas“

Aktorius Rimantas Bagdzevičius, Jūratė Vilūnaitė, Šarūnas  Puidokas  ir studentai  Gintarė Šmigelskytė, Greta Paukštė, Artūras Murauskas

Lapkričio 21 d., 19 val.

„Pakalnučių metai“

Aktorė Redita Dominaitytė ir  studentė Miglė Remeikaitė

Gruodžio 12 d., 19 val.

„Nakties halas“

Aktorė Aušra Pukelytė ir moksleivis Augustas Gradauskas

Bernardinai.lt

http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2016-11-03-tesiasi-teatralizuoti-vakarai-sv-kotrynos-baznycioje/150912

2016 m. lapkričio 9 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: