Vilniaus mokytojų namai
EN

D. Razauskas ir R. Stankevičius. „Dainos, eilės ir užkalbėjimai“


Vilniaus mokytojų namų kiemelis „Vasaros terasa“
Sekmadienis
Birželio 18 d.
18 val.

2023 m. birželio 18 d. 18 val., Vasaros terasoje, Vilniuje, laukia „Eilių ir užkalbėjimų vakaras“, kurio metu į sceną žengs dvi ryškios asmenybės: poetas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Rimvydas Stankevičius bei dainų autorius ir atlikėjas Domantas Razauskas.

Poetas, dainų autorius, scenos maištininkas Domantas Razauskas šiais metais koncertiniu turu trankiai paminėjo savo 40-ąją sukaktį. Dažnai scenoje su Sauliumi Petreikiu ar grupe „Vos Vos“ pasirodantis atlikėjas šįkart dainuos vienas: „Po triukšmingo koncertinio turo norisi ramybės, tad šis vakaras toks ir bus, su gitara, ramiai atliekamomis dainomis, tarp Rimvydo skaitomos poezijos“ – kviesdamas į koncertą sako Domantas Razauskas.

Rimvydas Stankevičius - poetas, prozininkas, eseistas, žurnalistas, šiais metais apdovanotas Nacionaline kultūros ir meno premija. Jo poezija versta į vokiečių, lenkų, švedų, suomių, anglų ir kitas kalbas, publikuota užsienyje išleistuose almanachuose. Rašo tekstus dainoms, kurias atlieka žinomi šalies bardai Kostas Smoriginas, Saulius Bareikis, Gediminas Storpirštis ir kt. Į lietuviškos poezijos ir literatūros lobyną R. Stankevičius yra įnešęs labai savitą, autentišką braižą. „Mano poezija reflektuoja šiapus ir anapus santykį. Žmogus linkęs tikėti, kad šiuo gyvenimu jo egzistencija nesibaigia, tad kiekvienas mūsų turi slaptą norą praskleisti užuolaidėlę ir išvysti tai, kas nujaučiama, tačiau neregima akimis“, – pasakoja R. Stankevičius.

Kas sieja abu šiuos menininkus? Atsakymas paprastas – kūryba, improvizacija ir poetiški burtažodžiai. Tad ir šiltas vasaros vakaras bus puiki dovana visiems aspilankiusiems, kuriame duetas užkalbės ir išdainuos poeziją.

Bilietus platina kakava.lt

Bilietų kainos: 15, 20, 25 Eur

Bilietai: https://kakava.lt/renginys/d-razauskas-ir-r-stankevicius-dainos-eiles-ir-uzkalbejimai/6061/10059

Daugiau informacijos: www.bardai.lt

867223266 arba koncertai@bardai.lt



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: