Vilniaus mokytojų namai
EN

Michelle Gurevich | Live concert | Vilnius


Šv. Kotrynos bažnyčia
Trečiadienis
Kovo 22 d.
19:00 VAL.

Po šešerių metų pertraukos į Vilnių grįžta moteriškoji Leonardo Coheno versija – kanadietė Michelle Gurevich
„Aš tikrai dar grįšiu į Vilnių“, - yra pažadėjusi kanadiečių atlikėja Michelle Gurevich, savo gerbėjus svaiginanti sodraus balso, romantiškų baladžių ir jaudinančių tekstų deriniu. Užtruko šešerius metus, kol ji vėl pasirodys Vilniaus scenoje. 2023 metų kovo 22 dieną unikalią atlikėją bus galima pamatyti Vilniaus šv. Kotrynos bažnyčios scenoje.
Gimusi Kanadoje, savo karjerą ji pradėjo prisidengusi Chinawoman slapyvardžiu. Talentingos merginos karjera prasidėjo miegamajame – čia ji įrašė savo pirmąjį albumą „Party Girl“ ir pasirinko Chinawoman slapyvardį. Muzikos klausytojai jį, beje, priėmė labai kritiškai, po keleto stiprių komentarų apie tai, kad nieko kiniško joje nėra, Michelle nusprendė scenoje prisistatyti savo tikruoju vardu ir pavarde.
Dainininkė yra sakiusi, kad jos mamos giminėje būta nemažai menininkų ir muzikalių žmonių, tačiau ji buvo pirmoji pradėjusi rašyti dainas ir kurti savo muziką. Mergina užaugo klausydama įrašų iš tėvų kolekcijos, kurioje buvo sovietinės ir septintojo dešimtmečio Europos muzika.
Šiandien Michelle Gurevich gyvena Kopenhagoje su savo dane žmona ir judviejų dukra. Šiuo metu, keliaudama po Europą, atlikėja pristato savo šeštąjį albumą „Ecstasy in the Shadow of Ecstasy“, į Vilnių ji atvyks iš Lenkijos.
Naujajame dainų rinkinyje suskamba gyvenimo žavesio, romantikos, atrastų ir neatrastų kelių tema. Dekadentiški, dramatiški, o tuo pačiu nuoširdūs, vintažiniai klavišų ir sintezatorių sąskambiai dera su neatpažįstamais europietiško šansono motyvais Michelle balse. Jos dainos - tragikomiškos, melodingos, sentimentalios, apjungiančios humorą ir realizmo tamsą.
Nors jos koncertuose vis dažniau skamba gyva muzika, dainas ji vis dar kuria savo miegamajame, šitaip išlaikydama intymumą ir išraiškos vienybę – nuo savo lovos iki klausytojų. Ypatingos ovacijos Michelle atitenka iš Rytų Europos tautinių bendruomenių, kurios gyvena Stambule, Berlyne, Varšuvoje, Atėnuose ir žavisi melodraminėmis Charleso Aznavouro, Zeki Müren ir Nikolai Slichenko baladėmis.
Sodraus, šamaniško balso atlikėja neretai lyginama su Kanados muzikos legenda Leonardu Cohenu. „Tai, ką aš kuriu yra gana sentimentalu. Kažkodėl žmonių sąmonėje sentimentalumas dažnai turi neigiamą atspalvį, bet aš kaip tik visad ieškau jautriųjų taškų“, – yra sakiusi pavasarį į Vilnių grįšianti muzikos kūrėja ir atlikėja Michelle Gurevich.
Michelle Gurevich koncertas Vilniuje, šv. Kotrynos bažnyčioje – 2023 kovo 22 dieną, 19 val. Koncertą organizuoja geros muzikos ekspertai „Bardai LT“


Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: