Vilniaus mokytojų namai
EN

Saulės muzika | Pasaulio muzikos festivalis


VMN Didžioji salė
Penktadienis
Lapkričio 18 d.
18.30 val.

Atlikėjai:
Gilė,
Marek Talts & Andre Maaker (Estija), 
Rokas Kašėta.
Kauno Jono Pauliaus II gimnazijos folkloro ansamblis GILĖ gyvuoja jau 28 metus. „Gilė“ - dažnas festivalių svečias Lietuvoje, kartais ir už jos ribų. „Giliukai“ atlieka tradicines dainas, šokius, instrumentinius kūrinius, dažnai eksperimentuoja ir šiuolaikiškai pažvelgia į liaudies dainas. Prasmę „giliečiai“ įžvelgia ne vien koncertuose, bet ir savo gebėjimų taikyme „gyvuose“ dalykuose – kalendorinėse, šeimos šventėse. „Gilė“ įrašė aštuonias kompaktines plokšteles. Klubo veiklą įvertino Lietuvos Liaudies kultūros centras 2003 m. skirdamas Aukso Paukštę „Gilei“.
Andre Maaker bei Marek Talts (Estija) duetas atlieka savo kūrybos bei estų folk kompozicijas, praturtindami jas savo improvizacijomis. Šių gitaristų atliekama muzika itin pozityvi bei leidžianti pasinerti į naują nuotykį - muzikinę kelionę.
Rokas Kašėta – dzūkelis, keliautojas, muzikantas dainuojancis dzūkų šnektu. Dzūkodelika – tai moderni muzikinė kūryba dzūkų tarme. Roko idėja ir siekis – nutiesti tiltą tarp šios tarmės ir šiuolaikinių muzikinės raiškos formų, taip siekiant tarmei suteikti naują gyvenimą, padėti jai nelikti praeityje. Dzūkodelikoje susipina tarmiškas dainavimas, įkvėptas dzūkų liaudies dainų, vietos kultūros bei gamtos su patirtimis, įtakomis ir spalvomis sukauptomis Roko kelionėse po platųjį pasaulį.
Bilietai: 11.11-15.15 Eur.
www.kakava.lt


Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: