Vilniaus mokytojų namai
EN

MARTYNAS LEVICKIS. „SENSATIONAL NEW YORK“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Antradienis
Gruodžio 20 d.
18:30 val.

SENSATIONAL NEW YORK 

MARTYNAS LEVICKIS – akordeonas
KAMERINIS ANSAMBLIS „MIKROORKÉSTRA“

Tas žiemos vakaras Niujorke buvo ypatingas. Virš Centrinio parko lėtai sukosi snaigės, nenutrūkstamu srautu gatvėmis riedėjo geltonieji taksi, žibėjo reklamos, prekybos centro garsiakalbiai plyšavo amžinąją Franko Sinatros „New York, New York“, o Manheteno šaligatvius užkimšo margiausia praeivių minia.

 

Didysis Obuolys – lyg kopija viso pasaulio. Jis užburia, priverčia patikėti, jog čia pildosi didžiausios svajonės. Ir amžinai skamba muzika – miestas išties magiškai įkvepia kūrėjus jo emociją perkelti į partitūras. Didieji skirtingų kartų kompozitoriai – George‘as Gershwinas, Ástoras Piazzolla, Richardo Galliano čia parašė kone gyvenimo darbus. Gershwino 1924-aisiais sukurtas „Rhapsody in Blue“, kurį pirmąsyk atliko ir išgarsino kultinis Paulas Whitemanas su savo muzikantais – ir šiandien skirtinguose žemynuose skambantis kūrinys, pirmiausiai skirtas fortepijonui ir orkestrui.

 

Martynas Levickis įliejo į jį savo Niujorko vizijos ir svajonių, sukurdamas aranžuotę akordeonui – joks akordeonistas „Rhapsody in Blue“ dar nėra atlikęs. Martynas pirmasis jį sugros su savo kameriniu ansambliu „Mikroorkestra“. 


Niujorke augęs, jo gatvių gaudesį į save sugėręs, sumaišęs su gimtos Argentinos ritmais, Ástoras Piazzolla 1989-aisiais šiame mieste parašė „Five tango sensations“. Piazzolla buvo svarbus autoritetas šiandienos kompozitoriui ir akordeonistui Richardui Galliano, kurio „New York Tango“ Martynas Levickis taip pat įtraukė į programą „Sensational New York“.

 

Pridėjus Geoge‘o Gershwino „Lullaby for Strings“ bei „I got Rhytm“, Niujorko jausmas taps dar savesnis ir artimas. Trumpiausia kelionė į Didįjį Obuolį – per muziką.

 

Programoje G. Gershwin, A. Piazzolla, R. Galliano, J. Kander

 

Bilietai: https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/martynas-levickis-sensational-new-york-370438/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: