Vilniaus mokytojų namai
EN

Festivalis „Saulės muzika“ / akustinis Sauliaus Petreikio koncertas


Vilniaus mokytojų namų kiemelis „Vasaros terasa“
Trečiadienis
Rugpjūčio 3 d.
19 val.

Vilniaus mokytojų namai drauge su muzikantu Sauliumi Petreikiu praėjusiais metais surengė pirmą tarptautinį folk/world muzikos festivalį „Saulės muzika“. Norėdami priminti apie festivalį kviečiame rugpjūčio 3 d. susitikti Vasaros terasoje, kur įvyks akustinis Sauliaus Petreikio koncertas!

Šis renginys skirtas populiarinti „Saulės muzikos“ festivalį. Jo metu į Lietuvą atvyko ir čia koncertus surengė world/folk grupės iš Latvijos bei Estijos. Taip pat buvo surengtos penkios atviros muzikinės meistriškumo pamokos, kuriose galėjo dalyvauti visi norintys. Norėdami užtikrinti festivalio tęstinumą Vilniaus mokytojų namai bei muzikantas Saulius Petreikis kviečia į specialų koncertą. Įsigydami bilietą į šį renginį prisidėsite prie festivalio idėjos reikalingumo, programos praturtinimo bei tęstinumo.

Apie atlikėją

Vienas ekspresyviausių Lietuvos kūrėjų, kurio koncertuose stebina gebėjimas sutalpinti gaivališką pirmapradiškumą ir sielos kūrybą. Atlikėjo daugiapusiškumas atsiskleidžia per skirtingus instrumentus ir nuolatinį ieškojimą tiek gyvybingame dienos aktyvume, tiek mistiškos tamsos apmąstyme. Šiame permainų kelyje susipina verksmingas dudukas, dvasinga bansuri fleita, įdomioji kinų hulusi fleita, nuoširdusis lamzdelis ar šokius nešančios airiškos fleitos. Visi atlikėjo išieškoti instrumentai – tai tik didingo medžio šakos, kurio šaknys tvirtai siejasi su viso pasaulio tautomis, todėl muzika skleidžia vienybę. Kartais tai eksperimentas, o kartais tvari struktūra, nes atlikėjas kuria nuo archajiško folko iki modernios World muzikos ir netgi su ekspresyvaus džiazo elementais. Atlikėjo koncertas – tai visad kelionė aukštyn mitinio pasaulio medžio šakomis, kurios gidas Saulius Petreikis – nuoširdus, ekspresyvus ir visad nenuspėjamas.

https://www.sauliuspetreikis.com
Facebook https://www.facebook.com/sauliuspetreikismusic
Instagram https://instagram.com/saulius.petreikis
Twiter https://twitter.com/spetreikis 
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCiuz... 
Bandcamp  https://sauliuspetreikis.bandcamp.com  

Atlikėjai:
Saulius Petreikis (vokalas, pučiamieji instrumentai),
Donatas Petreikis (vokalas, gitara),
Vytautas Mikeliūnas (smuikas),
Vytis Vainilaitis (perkusija).

Bilietus platina www.kakava.lt

Bilietai: https://kakava.lt/renginys/saulius-petreikis-vasaros-terasa/2659/6614

 



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: