Vilniaus mokytojų namai
EN

Nakties muzika | From the Devil’s Punchbowl


Šv. Kotrynos bažnyčia
Penktadienis
Gegužės 27 d.
21:00 VAL.

Nakties muzika“ – tai vienas iš tarptautinio folkloro festivalio „Skamba skamba kankliai“ renginių, kurio metu po Šv. Kotrynos bažnyčios skliautais suskambės tradicinė airių muzika, atliekama airiškuoju dūdmaišiu, smuiku ir buzukiu.
Šiame koncerte klausytojai išvys trijų Airijos muzikantų projektą „From the Devil’s Punchbowl“, kurio nariai – profesionalūs ir savo šalyje gana gerai žinomi tradicinės muzikos atlikėjai, jau daug metų koncertuojantys ne tik gimtinėje, bet ir visame pasaulyje.
Aaronas O’Haganas – garsus airiškųjų dūdmaišių (angl. Uilleann pipes) bei medinių fleitų meistras ir atlikėjas iš Antrimo. Jis daug metų koncertavo su grupe „Réalta“, yra nuolatinis Belfasto tradicinės muzikos scenos dalyvis ir labai laukiamas mokytojas.
Aaronui buzukiu pritaria Luke’as Wardas – žinomas airių tradicinės muzikos atlikėjas, ypač išpopuliarėjęs 2005 m., kai kartu su Donegalo akordeonistu Martinu Tourishu išleido albumą „Clan Ranald“.
Šiame projekte duetą papildo smuikininkė Melanie Houton iš Donegalo grafystės. Atlikėja – daugkartinė airių tradicinės muzikos konkursų „Fleadh Cheoil“ apskrities, provincijos ir nacionalinio turo laimėtoja, 2009 m. jai suteiktas prestižinis Senior Oireachtas Fiddle titulas.
Visi drauge jie džiugins festivalio „Skamba skamba kankliai“ lankytojus gegužės 27 d. 21 val.
Dalyvavimas šiame koncerte yra mokamas. Bilietus įsigyti galima čia: https://tickets.paysera.com/.../from-the-devil-s-punchbowl.


Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: