Vilniaus mokytojų namai
EN

Sóley - Vilnius


Šv. Kotrynos bažnyčia
Trečiadienis
Gegužės 18 d.
20:00 VAL.

Sóley į Lietuvą atvyks su nauju albumu, idėjomis ir yra beprotiškai pasiilgusi scenos.Vilnius jos koncertų planuose pažymėtas jau antrą kartą. Šįkart tai bus vienintelis pasirodymas Baltijos šalyse ir visai kitoks. Šį pasirodymą pamatys labai ribotas skaičius žmonių. Visapusiškai įdomi ir talentinga islandų atlikėja keičia formatą. Intymų vakarą surengs po Šv. Kotrynos bažnyčios skliautais. Čia magiją kūrė ir kiti „8 Days A Week“ herojai – Kimbra, Moses Sumney ir Alexis Tayloras iš „Hot Chip“. Sėdimų vietų skaičius bažnyčioje ribotas – vos 400 vietų. Gražus bus koncertas. Nepraleisk progos.

Sóley spalio 22 dieną į pasaulį paleis ketvirtąjį savo albumą „Mother Melancholia“, kurį vadina pasaulio pabaigos garso takeliu. Į jį sudėjusi mintis apie istoriją, politiką, patriarchiją, globalinį atšilimą ir pandemiją, jį pristatys keliose dešimtyse miestų.

Koncerto bilietais rūpinasi „Bilietai LT“. Anksčiau įsigyti bilietai lieka galioti ir jų savininkams nieko daryti nereikės. Jei renginio data netiks, „8 Days A Week“ suteiks tokios pat vertės dovanų kuponą ateities koncertams. O jų tikrai bus ir net ne vienas.

Apie naują Sóley albumą

„Albumas atspindi mūsų gyvenimą čia ir dabar – tikrovę ir savotišką distopinį pasaulį. Rašydama pradėjau skaityti apie ekofeminizmą, kuris pabrėžia, jog tiek moteris, tiek gamtą reikia gerbti, bet taip pat ir atskirti, nors nuo pat pasaulio pradžios gamta siejama su Motina. Taip paprasta skriausti Žemę, kaip kad patriarchatas skriaudė moteris, tada paskui prašyti atleidimo ir pažadėti, kad daugiau to niekada nedarys“, – sako atlikėja, muzika kalbanti apie nepatogias temas. Ji nesitiki, kad albumas išgelbės pasaulį, tačiau klausimų iškels kiekvienam.

„Mother Melancholia“ nutolina ją nuo tradicinio indie muzikos skambesnio. Šį kartą ji leido sau eksperimentuoti naujomis idėjomis ir instrumentais – nusipirko tereminą, sintezatorių, violončelę ir mokėsi jais groti. Visi šie instrumentai puikiai tinka nepatogiems garsams ir klaidoms, kurias Sóley su laiku išmoko priimti. Tai albumas, užtikrintai leidžiantis islandei pakelti savo kokybės kartelę. Jos muzika tamsi, tačiau suteikianti jai laisvės kalbėti. Naujausiu rinkiniu rūpinasi įrašų kompanija „Lovitt Records“.

„Nekantrauju daugiau papasakoti apie naują albumą, dainoms kurti vaizdo klipus, būti ant scenos, bendrauti su jumis, rašyti muziką ir keliauti. Mano kūrybinė energija vis didėja, bet Žemė pernai turėjo pailsėti, o mes - sulėtinti tempą. Pasiilgau jūsų visų, susitiksime pavasarį“, – mintimis dalijosi Sóley.

Sóley scenoje jau daugiau nei dešimtmetį ir nežada sustoti. Jos muzika – šiurpi pasaka, įkvėpta „Twin Peakso“, Timo Burtono filmų, Edgaro Allano Poe eilių ir siaubo istorijų. Sóley muzikos geriausia klausytis naktį lyjant lietui. Jos balsas lygiai toks pats stebuklingai derantis muzikai, kaip įrašuose. Gili, bet tikrai nenuobodi kūrėja. Scenoje Sóley valdo pianiną, gitarą, vargonus ir vokalą. Ji kuria nežemišką patirtį ir įrodo, kad Islandija – neišsemiama geros muzikos šalis.

Didelę įtaką jai padarė tautiečiai „Sigur Rós“, „Múm“, Johnas Grantas, „Of Monsters and Men“ ir pati Björk. Visi šie šiauriečiai – jos draugai ir pažįstami. Ji yra nacionalinis islandų turtas, nors dainuoja anglų kalba. Jos muzika skrodžia pasaulį. Sóley juokauja, kad jei senatvėje turės „viskio ir cigarų“ balsą, rašys eiles ir taps poete. Bet kol kas ji visiškai atsidavusi muzikai.

Muzika ji kalba ne apie save, o kitus. „Dainomis stengiuosi nusikelti toliau – kai kuriu, nesu savimi. Niekada nenorėjau dalintis savo gyvenimu, todėl pasakoju kitų istorijas. Mano muzika gan vizuali ir jai būtina gamta. Tai kita mano pusė ir savotiškas dienoraštis“, – viename interviu prisipažino Lietuvą jau pažįstanti atlikėja.

Neįmanoma prognozuoti, ką Sóley susapnuos ir sukurs prie pianino. Gegužę skambės viskas: paauglystės sentimentai, skaudūs išsiskyrimai, bemiegės naktys, košmarų istorijos ir nauja, šviesi kūryba, atėjusi po tamsių etapų. Aišku viena – šis koncertas bus vienas tų, kurie įprasmins pavasarį.

Fone – naujausias Sóley darbas ir trumpo metro filmas „Sunrise Skulls“
https://youtu.be/mTWJdeXJHz8

https://soley-music.com
www.facebook.com/soleysoleysoley
https://twitter.com/soleysoleysoley
www.instagram.com/soleysoleysoley

Bilietai: https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/perkeltas-soley-vilnius-312521/?fbclid=IwAR3YYnzAziFivujVCpY5G7MQH8nnDkKyFwLvd_1PcaP-LQZnP3coQT0trDc




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: