Vilniaus mokytojų namai
EN

ŠV. KRISTOFORO ORKESTRAS. VILTIES AITVARAS


Šv. Kotrynos bažnyčia
Ketvirtadienis
Gegužės 5 d.
19:00 VAL.

Ypatinga atmosfera ir akustika pasižyminčioje Šv. Kotrynos bažnyčioje, Vilniuje šių metų gegužės 5 dieną įvyks Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinio orkestro (meno vadovas ir vyr. dirigentas Modestas Barkauskas) ir Lietuvoje bei pasaulyje žymaus pianisto Daumanto Kirilausko koncertas.
 
Koncerto programoje atsispindės baroko, XX amžiaus ir šiuolaikinės (ypač lietuviškos) akademinės muzikos sintezė, atliepdama atlikėjų repertuaro įdirbį bei simpatijas.
 
Koncerte skambės kiek melancholiškas, tačiau žaismingu orkestro ir pianisto dialogu pasižymintis Johanno Sebastiano Bacho klavyrinis koncertas Nr. 5, f-moll, BWV 1056. Koncertą tęs kamerinis orkestras Vytauto Laurušo kūriniu styginių orkestrui „Pragiedrėjimas“, kuriame atsispindi kompozitoriaus kūrybinis braižas – ši muzika tarytum emocionali, dramatiškų atspalvių, minties įtampos kupina ir įprasminta partitūra. Taip galima apibūdinti ir visą šio koncerto programą. Panašūs muzikos bruožai atsispindės pianistui D. Kirilauskui sugrįžus į sceną ir atliekant XX a. rusų kompozitoriaus Alfredo Schnittkes Koncertą fortepijonui ir styginiams, reprezentuojančiame vidinį sielos konfliktą, kuriame stabilūs melodiniai elementai mainomi su disonansų agresija. Koncerto pabaigoje Šv. Kristoforo orkestras atliks du giminingus šiuolaikinių kompozitorių kūrinius styginių orkestrui – ukrainiečio Valentino Silvestrovo melodingą, mediatyvų kūrinį „Tyli muzika“ ir Arvydo Malcio kompoziciją „Vilties aitvaras“, kuri kritikų apibūdinama kaip pagarbus žvilgsnis į praeitį, prisilietimas prie Wolfgango Amadeuso Mozarto muzikos valiūkiškumo ir tonalumo.
 
Daumantas Kirilauskas koncertavo Europos šalyse, JAV, Irane. Skambino su visais Lietuvos orkestrais, taip pat su Latvijos „Sinfonietta Riga“, Suomijos „Lappeenranta City Orchestra“, „Kremerata Baltica Soloists“. Daugelio festivalių dalyvis, tarp jų – dažnas tarptautinių Thomo Manno, „Gaidos“ festivalių svečias. Pianisto repertuaras aprėpia laikotarpį nuo baroko iki naujausių XXI a. kompozicijų. Šalia solinių kūrinių pianistas nemažai grojo kamerinėse sudėtyse su žymiais Lietuvos ir užsienio solistais bei kolektyvais, tarp jų – su Vienos „Artis-Quartett“. D. Kirilauskas yra nacionalinių ir tarptautinių konkursų laureatas. Nuo 2019 m. jis yra Bösendorfer atlikėjas. 2021 m. apdovanotas Lietuvos muzikų sąjungos „Auksiniu disku“ už aktyvią koncertinę veiklą ir aukštą meninį lygį.
 
Šv. Kristoforo kamerinis orkestras – kolektyvas, garsėjantis universalumu, profesionalumu, menine vaizduote. Orkestras – laukiamas svečias Lietuvos ir užsienio šalių prestižinėse koncertų salėse, tokiose kaip Paryžiaus „Théâtre des Champs-Élysées“, Reikjaviko „Harpa“, Stokholmo „Berwaldhallen“, UNESCO būstinė Paryžiuje, Varšuvos Karalių rūmai, Sankt Peterburgo M. Glinkos salė, Maskvos P. Čaikovskio konservatorija.
 
 
Šv. Kristoforo kamerinis orkestras ir pianistas Daumantas Kirilauskas maloniai kviečia apsilankyti koncerte ir pasinerti į orkestro bei fortepijono muzikos pragiedrėjimus!
 
Atlikėjai:
D. Kirilauskas (fortepijonas)
Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinis orkestras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Modestas Barkauskas).
 
Programa:
J. S. Bach klavyrinis koncertas  Nr. 5, f-moll, BWV 1056
V. Laurušas “Pragiedrėjimas”
A. Schnittke - koncertas fortepijonui ir styginiams
V. Silvestrov “Tyli muzika”
A. Malcys “Vilties aitvaras”

 




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: