Vilniaus mokytojų namai
EN

Vakaras Liubai Nazarenko atminti


Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Gegužės 7 d.
18:00 VAL.

2020 m. gegužės 4 d. Vilnius ir visa Lietuva neteko žinomos romansų atlikėjos Liubos Nazarenko. Dėl karantino ribojimų atsisveikinti su ja galėjo tik artimiausi žmonės, todėl dauguma atlikėjos kūrybos gerbėjų taip ir liko neatsisveikinę. Po metų, dėl tų pačių priežasčių, viešo atminimo koncerto surengti taip pat nepavyko. Tačiau praėjus dvejiems metams po atlikėjos mirties, 2022 m. gegužės 7 d. geros muzikos ekspertai „Bardai LT“ kvies visus Liubos talento gerbėjus susitikti Šv. Kotrynos bažnyčioje, ir, nepaisant visko, Liubos Nazarenko atminimo vakaras įvyks. Jame kviečiami pasirodyti romansų karaliene tituluojamos L. Nazarenko bičiuliai ir scenos partneriai: aktoriai Andrius Bialobžeskis, Larisa Kalpokaitė, Nijolė Narmontaitė, Gediminas Storpirštis, Giedrius Arbačiauskas, atlikėja Vilija Radvilė, Dalia Vaicenavičienė, ansamblis „Nalšia“. Muzikantai Mykolas Rutkauskas (violončelė) ir Rasa Smolinskytė (smuikas) paruoš specialią muzikinę kompoziciją „In memoriam Liubai Nazarenko“.

Nuo pat jaunystės, ukrainietiškų šaknų turinti atlikėja dirbo pedagoginį darbą Vilniaus mieste, čia kūrė ir koncertavo. Nuo 1994 m. Liuba pradėjo dainuoti romansus didžiojoje scenoje ir tapo žinoma romansų atlikėja. Ji išsiskyrė savitu balso tembru, ypatingu jausmingumu bei jautrumu dainuojant ir buvo pelnytai tituluojama romansų karalienė. Istoriniame Vilniaus „Čagino“ restorane Liuba Nazarenko kiekvieną penktadienį koncertavo nuo pat jo atidarymo 2001 metais. Daugybė žmonių, jos gerbėjų iki šiol šiltai ir jautriai prisimena tuos vakarus. Tad kultūriniame, istoriniame Vilniaus žemėlapyje bei sostinės gyventojų širdyse Liuba yra palikusi ryškų pėdsaką. 2018 m. kartu su Kostu Smoriginu duetu atliko žinomus romansus, surengė koncertus su Tbilisio operos ir baleto teatro pagrindiniais solistais, Šiaulių pučiamųjų orkestru. Paskutinis Liubos Nazarenko koncertas įvyko 2020 m. vasario 20 d. Kaune.

,,Man rodos, bręsdamas ar net sendamas žmogus turi daugiau galimybių pamilti romansų žanrą, nes kuo didesnė patirtis, tuo dažniau širdin įsliūkina ilgesys, prisiminimai. Galvoju, kad romansai – tai be galo nostalgiškas žanras” – viename interviu sakė Liuba Nazarenko, - ,,romansų atlikėjo stiprybė – nuoširdumas, nes ir pats žanras yra be galo nuoširdus, todėl čia nesunkiai pastebėsi falšą. Tai tylus, nerėkiantis žanras, todėl jam reikalingas ir įsiklausymas, o girdint, mėginant pajusti, gali aplankyti ir tam tikras nušvitimas“.

Vakaro metu bus gausu poezijos, romansų, prisiminimų. Šis koncertas - pagarbos ir meilės išreiškimas šviesiam ir šiltam žmogui, talentingai kūrėjai, kuri romansų žanro puoselėjimui skyrė gražiausius savo gyvenimo metus.

Bilietai: kakava.lt/renginys/vakaras-liubai-nazarenko-atminti-sv-kotrynos-baznycia/2243/5660



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: