Vilniaus mokytojų namai
EN

Tradicinių kanklių rinktinės pristatymas „Klajojančios kanklės“


VMN Baltoji salė
Pirmadienis
Gruodžio 20 d.
18 val.

Jau ketvirtus metus vyksiantis “Leliumų kanklės” koncertas šį kartą kiek kitoks. Šiemet pristatoma tradicinių kanklių muzikos rinktinė „Klajojančios kanklės“. Koncerte dalyvaus rinktinės dalyviai etnomuzikologai, muzikantai ir kūrėjai: Vilma Vilūnaitė, Daiva ir Evaldas Vyčinai, Gediminas Žilys, Žemyna ir Vėtra Trinkūnaitės, Vaiva Aglinskaitė, Virginija Skeirienė, Toma Čepaitė ir Agota Zdanavičiūtė.

Kiekvienas muzikantas labai unikalus ir savitas, kiekvienas turi savo individualų ryšį su kanklėmis ir jomis atliekama muzika. Girdėsite lietuvių liaudies dainas ir šių dainų įkvėptas interpretacijas bei autorinę kūrybą.

Renginio metu galėsite pigiau įsigyti tradicinių kanklių muzikos rinktinę. Ją sudaro informacinė knygelė, pristatanti kankliavimo tradiciją (tekstas etnomuzikologės Vilmos Vilūnaitės) bei kiekvieno rinktinės dalyvio pasidalinimą apie jų individualų ryšį su kanklėmis ir kankliavimu, ir muzikinis CD.
Rinktinėje skamba po vieną šių atlikėjų kūrinį:
Algirdo Klovos, Daivos ir Evaldo Vyčinų, Aušros trapulionytės-Butkauskienės, Vaivos Aglinskaitės, Lauros Lukenskienės, Gedimino Žilio, Idos Sevelkaitytės, Žemynos Trinkūnaitės ir Donio, Vėtros TRinkūnaitės ir Donio, Agotos Zdanavičiūtės, Virginijos Pievos bei Kanklių rato. 

Už šio projekto įgyvendinimą dėkojame Lietuvos Kultūros tarybai.



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: