Vilniaus mokytojų namai
EN

XIX tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai-aš“ | spektaklis „GERUMO KELIAS“


VMN Baltoji salė
Šeštadienis
Spalio 16 d.
14.30 val.

Edukacinis muzikinis spektaklis vaikams nuo 3 iki 12 metų.

„Gerumo kelias“ - tai edukacinis emocinį intelektą ugdantis spektaklis vaikams. Spektaklyje gausu gyvos muzikos, lietuvių mitologijos elementų ir humoro, padedančio vaikams pasinerti į stebuklingą teatro pasaulį.

Įsivaizduokime berniuką Tavalą - išdykęs, kiek piktas ir visai nemandagus, galintis ne tik nedraugiškai žaidimą sugadinti, bet ir nejautriai medžio šaką nulaužti… O kas, jeigu tame medyje gyvena… miško dvasia? Ir už tokį poelgį (bei kitą niekadėjišką elgesį) sumano berniuką pamokyti? Berniuką miško dvasia užburia ir atima visus jausmus ir prisiminimus, kurie grįš, jei tik sužaliuos nulaužtoji šakelė. O ką daryti, jeigu nieko neprisimeni, nei kur namai, nei iš kur ta šakelė, net savo vardo? Kaip gerai, kad yra draugų, kurie nelaimėje padės, net jei jiems ir nebuvai visada mandagus ir atjaučiantis! 

Įtraukiančio, smagaus ir paslaptingo nuotykio metu, berniukas, padedamas naujos savo bičiulio - berniuko vardu Žygis, ieško atsakymų, kas jis ir iš kur ta nulaužtoji šakelė, taip pat iš naujo, kartu su vaikais mokosi pažinti jausmus ir emocijas, ima suvokti, kurios vertybės iš tikrųjų gyvenime svarbiausios. 

Istorijoje vykstančiame gėrio ir blogio susidūrime, išryškinamos draugystės ir gerumo linijos bei didelė jų svarba gyvenime. Nuolat pasitardami su vaikais, pagrindiniai herojai ieško, kaip geriausiu ir doriausiu būdu spręsti iškilusias problemas ir painias situacijas. O jų netrūksta, kai išdaigas nuolat krečia išdykusi miškų Žaltvysklė, į bėdą patenka mitinis Elnias Devyniaragis, lyja lietus ir visokias paslaptis šnabžda mitinė lietuviška giria… 

Režisierė Sonata Visockaitė,
režisierės asistentai Anželika Jankauskienė ir Jonas Leleckas,
scenarijaus autorės Anželika Jankauskienė ir Toma Čepaitė,
kompozitorė Toma Čepaitė.​

VAIDINA: 

TAVALAS - Vismantas Kavaliauskas,

ŽYGIS - Oskaras Dainovskis,

GIRIŲ DVASIA, STEBUKLINGAS MEDIS, ŽALTVYKSLĖ - Anželika Jankauskienė,

ELNIAS DEVYNIARAGIS, SENELĖ - Loreta Raškevičiūtė.

Trukmė 45 min. 

Renginio nuoroda: https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/gerumo-kelias-340654/

Registracijos nuoroda: https://bit.ly/GerumoKelias_Registracija



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: