Vilniaus mokytojų namai
EN

XIX tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai-aš“ | „(NE) BARDAI BARDIŠKAI“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Penktadienis
Spalio 22 d.
18 val.

Jau tradicija tapęs tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ dalis – koncertas, kuriame susitinka įvairiausio žanro muzikos atlikėjai. Į šių metų festivalio „Tai – aš“ sceną su visa šeima sugrįžta Saulius Bareikis bei Jokūbas Bareikis su žmona Dominyka bei dukromis. Jokūbas Bareikis tikina, kad su visa šeima scenoje pasirodo tik šiame festivalyje, o ši graži tradicija gimė dar 2017 metais. Prieš porą metų festivalio scenoje Jokūbas Bareikis surengė pasirodymą su tėčiu, o šiais metais pagaliau scenoje ir vėl visa šeima, kuri muzikaliai labai skirtinga, kiekvienas atskirai mėgstantys atlikti skirtingus muzikinius žanrus, šįkart programoje žada atskleisti lietuviškų liaudies dainų grožį.  

Taip pat šių metų „(Ne)Bardai bardiškai“ programoje ir Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro jaunimo choras „Melomanai“, kurie paruošė specialią programą su Neda Malūnavičiūte bei Olegu Ditkovskiu. Jaunimo choras „Melomanai“ susibūrė 2011 metais bei atlieka klasikinius chorinės muzikos kūrinius bei pačių aranžuotas lietuvių liaudies ir kitų autorių dainas. Choro „Melomanai“ nariai ne tik dainuoja, tačiau ir puikiai groja įvairiais instrumentais, todėl kartais iš choro transformuojasi ir į orkestrą. 2015 metais choras buvo apdovanotas – „Aukso paukšte“, o šių metų festivaliui ir savo gyvavimo dešimtmečiui parengė naują programą kartu su Neda Malūnavičiūte bei Olegu Ditkovskiu. „Ieškojome naujų formų, galimybių bei laužėme tradicijas sujungdami du atskirus muzikos žanrus – chorinį ir dainuojamosios poezijos, į vieną. Tikimės, kad būtent ši dainuojamosios poezijos ir chorinės muzikos sintezė tapusi projektu - „Nieks nematė“, dar labiau paskatins meno mėgėjų ir profesionalių atlikėjų bendradarbiavimą bei populiarins šiuos muzikos žanrus“,- teigia „Melomanai“.

„(Ne)Bardai bardiškai“ programoje pasirodys ir festivalio svečiai iš Airijos, Prancūzijos, JAV, Danijos, Latvijos ir kt.!

Nuo 2003 metų festivalį rengia Vilniaus mokytojų namai.

Festivalio programą remia: Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė.
Bilietai: 15-17 Eur.
Fesitvalio koncertas TIK turintiems galimybių pasą!



Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: