Vilniaus mokytojų namai
EN

Heritas: Įkrauk paveldą!


Šv. Kotrynos bažnyčia
Sekmadienis
Spalio 4 d.
11:00 - 19:00 val.

Heritas - paveldas ateičiai prašo dėmesio šiandien!

Kas yra kultūros paveldas? Ką veikia restauratoriai? Ką reiškia retušuoti, o ką daryti su senais langais - restauruoti, ar keisti naujais? Kokius dažus naudoti senamiesčio butuose, kaip tvarkyti lubų lipdinius ir kokius baldus rinktis? Ką daryti ir kur kreiptis, įsigijus NT kultūros paveldo objekte? Atsakymai į visus klausimus, susijusius su kultūros paveldu ir seno pritaikymu naujai tarptautiniame kultūros paveldo festivalyje "Heritas"!

Parodos „Heritas“ tikslas – po vienu stogu suburti kultūros paveldo srityje dirbančius profesionalus, valstybės bei privačias organizacijas, viešąsias įstaigas, privačias įmones, mokslininkus bei visuomenės atstovus, besidominčius kultūros paveldo išsaugojimu, dirbančius šioje srityje bei pristatyti jų darbo specifiką visuomenei.
Festivalio metu organizuojama gausybė kūrybinių dirbtuvių, kurių metu tiek mažas, tiek didelis galės susipažinti su kultūros paveldo tyrimų ir restauravimo metodais, priemonėmis ir technologijomis,
naudojamomis paveldo tvarkybos darbuose, užduoti visus rūpimus klausimus šiuos darbus vykdantiems specialistams bei patys išbandyti keletą paveldo tvarkybos metodų.

Festivalio programa: http://heritas.lt/programa/

Festivalis lankytojams yra visiškai nemokamas, tačiau būtina registracija:
https://forms.gle/QTgxAwwN2MoFfiWr6




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: