Vilniaus mokytojų namai
EN

Vilimo Norkūno klavesino rečitalis „Hortus musicus“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Sausio 5 d.
19 val.

„PADARYKITE GERĄ DARBĄ. Pirkdami bilietą, dovanojate kvietimą į šį koncertą asmeniui, sergančiam vėžiui (per asociaciją POLA).“

Vilimas kviečia išgirsti Bachą naujai: giedros, pakilios, svajingos sonatos, siuitos ir preliudai su fugomis pakerės savo garsu, retorine laisve ir nukels į „Muzikinį sodą“ Hamburge. Šiame mieste kūrė ir kiti žymūs vokiečių kompozitoriai, kuriuos Bachas pažinojo, kurių veikalus tyrinėjo, su kuriais bičiuliavosi arba kartais net pasijustdavo jų įkvėptas. Koncerte skambės Johanno Adamo Reinckeno siuita iš rinkinio „Hortus musicus“, parašyta styginiams ir J. S. Bacho perkurta klavesinui solo. Taip pat žymaus teoretiko ir kompozitoriaus Johanno Mathesono siuita klavesinui – jo veikalas „Tobulas kapelmeisteris“ patraukia daugelio senosios muzikos žinovų dėmesį. Tačiau šiais laikais platesnė publika nuostabias jo kompozicijas gali išgirsti nepelnytai retai.

Koncertą vainikuos vienas rafinuočiausių ir sudėtingiausių klavesino opusų – J. S. Bacho partita D-dur su  žėrinčia virtuoziška uvertiūra ir po subtiliomis ir įmantriomis polifoninėmis linijomis paslėptais įprastais to meto šokiais – almanda, sarabanda, kuranta, arija, žiga.

Vilimo Norkūno solinis klavesino koncertas. Šįmet šią programą klavesininkas atliko jau keliuose tarptautiniuose festivaliuose. Rugsėjį šiuo rečitaliu atlikėjas užbaigė Rygos senosios muzikos ir šokio festivalį. O dabar išgirsti nuostabią programą turės progą ir jo gimtasis miestas – sostinė Vilnius. Šįmet šią programą klavesininkas atliko jau keliuose tarptautiniuose festivaliuose. Rugsėjį šiuo rečitaliu atlikėjas užbaigė Rygos senosios muzikos ir šokio festivalį. O dabar išgirsti nuostabią programą turės progą ir jo gimtasis miestas – sostinė Vilnius. Vokiška muzikine programa pagerbiama ir kaip tik šią spalio savaitę minima Vokiečių kalbos diena.

Renginys perkeltas iš spalio 24 d. perkeltas į 2019 m. sausio 5 d.

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/vilimo-norkuno-klavesino-recitalis-hortus-musicus-266676/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: