Vilniaus mokytojų namai
EN

DOMANTO RAZAUSKO, SAULIAUS PETREIKIO IR STYGINIŲ KVARTETO KONCERTAS


Šv. Kotrynos bažnyčia
Sekmadienis
Spalio 28 d.
18 val.

„Prisipažinsiu - vogiau. Vogiau kitų garsus, sąskambius, žodžius nuo pat vaikystės. Kai mano draugai grodavo su styginių orkestrais - pavydėjau. Galvojau, nu nieko sau... Ir sekasi gi žmonėms, gal ir man kada pavyks šią idėją nudžiauti...“ 

Tada kartą pabandęs pagroti kelias dainas su orkestru supratau, koks tai sunkus darbas ir kad čia neužtenka mano vieno užgaidos, pastangų. Kaip svarbu, kas rašys aranžuotę, kaip svarbu yra ploniausi dalykai, subtiliausiai obertonai, mikro detalės, kai erdvę užpildo smuikai ir violončelės! Man tai visada atrodė kažkas sakralaus, prisilietimas prie aukščiausiojo muzikos registro, prie pačios tradicijos. 

Ir dabar, kai rašau šiuos žodžius, mano mylimas kompozitorius Audrius Balsys rašo mano dainų aranžuotes styginių kvartetui. Audrius, su kurio „Kiaulės sakme“ ir „Evangelija nuo Romo“ aš užaugau. O vienas geriausių Lietuvos smuikininkų Vytautas Mikeliūnas sutinka suburti styginių kvartetą ir jam vadovauti scenoje. Ir mano ilgametis draugas, partneris, kuriuo scenoje pasitikiu labiau nei savimi, genialus improvizatorius Saulius Petreikis stovės šalia manęs, drebančio... - ruošdamasis koncertui sako atlikėjas Domantas Razauskas. 

Mano svajonė išsipildys spalio 28 dieną Vilniuje, Šventos Kotrynos bažnyčioje.

http://www.tiketa.lt/LT/d_razauskas_s_petreikis_ir_styginiu_kvartetas__sv_kotrynos_baznycia_19720



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: