Vilniaus mokytojų namai
EN

NAUJŲ IDĖJŲ KAMERINIO ORKESTRO „NIKO“ KONCERTAS


Šv. Kotrynos bažnyčia
Ketvirtadienis
Kovo 29 d.


Į šv. Kotrynos bažnyčios sceną NIKO sugrįžta po beveik dešimtmečio pertaukos. Naujų Idėjų Kamerinio Orkestro koncertai tapo reiškiniu, suburiančiu šiuolaikinės muzikos mylėtojus, inovacijų entuziastus ir tuos, kurie mėgsta įsimintinas muzikines patirtis. Išgirdus NIKO ir pamačius jo muzikantus scenoje nelieka abejingų. Kolektyvo pasirodymai žavi savo energija, užburiančia erdve ir originaliu repertuaru - laikydamiesi nuostatos, kad šiuolaikinės muzikos koncertai gali būti suprantami plačiajai publikai, NIKO atlieka ne tik ansamblio įkūrėjo Gedimino Gelgoto kompozicijas ir pripažintų šiuolaikinės muzikos kūrėjų opusų interpretacijas, bet ir garsių praeities meistrų kūrinių transkripcijas.

Šį kartą kolektyvas scenoje pasirodys kartu su violončelininku Vytautu Sondeckiu - legendinių Lietuvos muzikantų šeimos atstovu,  kurį 2001 m. JAV klasikinės muzikos radijo stotis KDFC paskelbė vienu iš 30-ties geriausių jaunųjų pasaulio atlikėjų, o jo solinis diskas, įrašytas su Davidu Geringu ir Lietuvos kameriniu orkestru, pelnė kritikų pripažinimą visame pasaulyje. Dar viena stiagmena - koncerto metu pirmą kartą Lietuvoje pasirodys žymus šveicarų smuiko virtuozas David Nebel, apie kurį 2016-aisiais metais the Strad Magazine rašė:”Smuikininkas David Nebel tapo koncerto vinimi, atėmęs publikos žadą Ernst fantazijos operos “Otello” temomis interpretacija”. Kartu su V. Sondeckiu ir D.Nebeliu NIKO atliks kelis originalius G.Gelgoto kūrinius bei specialiai šiam vakarui skirtas improvizacijas. Vakaro metu erdvę papuoš talentingosios komandos ABLight dėka sukurtas, muziką atliepiantis, išskirtinis šviesų šou.

NIKO, tapęs Lietuvos vizitine kortele daugelio tarptautinių diplomatinių misijų metu, rengia savo koncertus visame pasaulyje. Kolektyvo pasirodymai tokiose prestižinėse salėse, kaip Gewandhaus (Leipcigas), St. Martin in the Fields ir Roundhouse (Londonas), 21er Haus (Viena), taip pat festivaliuose - Usedom Music Festival (Vokietija), Festspillene i Elverum (Norvegija), Vilniaus festivalyje (Lietuva), pelnė publikos ir muzikos kritikų pripažinimą. Vien šiais metais ansamblis jau koncertavo Maskvoje, Paryžiuje, Taline, Kaliningrade ir Pekine, o kitą dieną po koncerto Šv. Kotrynos bažnyčioje kolektyvas išskrenda i Los Andželą.

G. Gelgoto kūryba paremta rafinuota garsine bei vizualia estetika, o muzikinė kalba žavi melodingumo ir stipraus ritminio pojūčio sinteze. Kompozitoriaus kūriniai perteikia globalias bei aktualias temas, taip pritraukdami naują ir jauną klasikinės muzikos auditoriją. Terry Riley 2009-ųjų asmeniniame laiške Gelgotui rašė: „Man patinka, kad grožis jam - viena esminių vertybių. Būtent to žmonės ir yra išalkę - muzikos, kuri turi taikos elementų. Gelgotas turi labai unikalų ir prikaustantį kompozicinį balsą.“

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/nauju-ideju-kamerinis-orkestras-niko-gediminas-gelgotas-vytautas-sondeckis-ir-david-nebel-246373/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: