Vilniaus mokytojų namai
EN

PARODA „TEKSTAI LIETUVAI“


Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijoje
Ketvirtadienis
Vasario 8 d.
18 val.

Albertas Gurskas – kaligrafas, pripažintas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse. Gimė 1935 m. Ukmergės aps. 1962-1968 m. studijavo grafiką Lietuvos valstybiniame dailės institute. Nuo 1969 m. dėsto Vilniaus dailės akademijoje. Nuo 1993 m. profesorius. 

Menininko veikla plati ir įvairiabriaunė. Savo kūrybinėje, pedagoginėje ir visuomeninėje – edukacinėje veikloje jis paliko ženklių pėdsakų. Ryškiausi pėdsakai – kaligrafijos srityje: sukurta lietuviškoji kaligrafijos mokykla, parengtas ir išleistas metodinis leidinys. Kaligrafijos ir šrifto pagrindai, sukurta daug originalių kaligrafinių kompozicijų. 

Šioje profesoriaus Alberto Gursko parodoje naujausia jo kūrybos dalis. Joje eksponuojami darbai sukurti nuo 2008 m., iš kurių dauguma 2017-aisiais. Ekspozicija žiūrovams leis pajusti autoriaus meistriškumą, nuoširdumą, įvairiapusiškumą, didžiulį dėmesį Lietuvos kultūrai, Lietuvos istorijai ir pagarbą žiūrovui. Parodoje sutiksite V. Daujotytės, B. Railos, J. Marcinkevičiaus, M.K. Čiurlionio, V. Onaičio, V. Juknaitės, J, Mikelinsko, R. Granausko, V. Mačernio, R. Šaltenio ir kitų lietuvių autorių kūrybos tekstus.

Parodos metu Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijoje planuojami susitikimai su autoriumi „Pašnekesiai“, kurių metu autorius pristatys savo kūrybą, papasakos apie parodą, pasidalins patirtimi. Plačiau www.vaikugalerija.lt

Paroda vyks vasario 8-kovo 3 d. Atidarymas Vasario 8 d. 18 val.

Įėjimas laisvas.

 

 

 




Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: