Vilniaus mokytojų namai
EN

Vieša paskaita tema: „Įvadas į Dzogčeną“


VMN Baltoji salė
Penktadienis
Vasario 17 d.
19 val.

Pranešėjas: Jo Eminencija Čiokling Džigme Palden Rinpočė

Vienas garbingiausių nūdienos Tibeto budizmo ir Dzogčeno mokytojų

​J.E. Čiokling Džigme Palden Rinpočė gimė 1936, Jaučio metais pagal tibetiečių kalendorių, garsių tantrinės jogos praktikuotojų šeimoje rytų Tibeto Kham provincijoje, Lha Bab Duchen dieną, t.y. ypatingą dieną, kada švenčiamas Budos nužengimas iš dievų sferos į žmonių pasaulį, kai, pasak raštų,  Buda Šakjamunis sugrįžo į žmonių pasaulį iš Tušitos šventosios žemės po to, kai ten mokė savo motiną ir kitas dangaus būtybes. 

Rinpočės aukščiausieji pagrindiniai mokytojai buvo J.Š. 16-asis Gjalva Karmapa Rangdžung Rigpė Dordžė, J.Š. 17-asis Gjalva Karmapa, J.Š. Dilgo Kjentsė Rinpočė (Vadžadhara žmogiškąjame įsikūnijime), J.Š. Adzom Drugpa Rinpočė ir J.Š. Taklung Tsetrul Rinpočė, Tenzin Gyaltsenas, Taklung perdavimo linijos laikytojas, pripažinę J.E. Čiokling Džigme Palden Rinpočę vieno iš didžiųjų tertonų (dvasinių lobių atradėjų) – Čokgjur Lingpos (1829-1879), inkarnacija.

Daugiau apie Rinpočę: https://youtu.be/vhXt8Zl_GM0 

Ši paskaita – tai reta galimybė išgirsti aukščiausiojo Tibeto budizmo mokymo – Dzogčeno paaiškinimus tiesiogiai iš vieno iš nedaugelio dar gyvenančių ir mokančių senųjų autentiškos tradicijos mokytojų lūpų. 

Įėjimas į paskaitą laisvas, registruotis nereikia.

Paskaitos trukmė 2 val.

Paskaita vyks tibetiečių kalba su tiesioginiu vertimu į anglų ir lietuvių kalbas.

Daugiau informacijos www.rigdzin.lt



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: