Vilniaus mokytojų namai
EN

Dainuojantys aktoriai: K.Smoriginas, V.Bagdonas, V.Petkevičius


Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Vasario 18 d.
18 val.

Dainuojančių aktorių vakaras.

Vasario 18 d. 18 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje: Trys legendiniai aktoriai. Trys skirtingi charakteriai. Trys unikalios asmenybės. Kostas Smoriginas, Vladas Bagdonas ir Vidas Petkevičius – kiekvienas iš šių meistrų paliko ryškius pėdsakus teatro ir kino istorijoje, Lietuvos kultūroje. Šie, savo profesijos fanatikai, kurių gyvenimas tikriausiai nebeįsivaizduojamas be scenos, o susitikimai su žiūrovais yra kaip gryno oro gurkšnis, jau ilgus dešimtmečius ištikimai tarnauja scenai ir jos mūzoms. Jų sukurti vaidmenys sukrečia, apvalo, neša šviesą, apnuogina gražiausias ir bjauriausias žmogaus savybes, ir, kas svarbiausia kūrėjui, niekada nepalieka žiūrovo abejingu. Vien ko verti Pirosmanis ir jo tylusis Sargas, Makbetas, Otelas, Astrovas ir Serebriakovas, Bebenčiukas ir Ragana, Romeo, Merkucijus ir Tebaldas, o ir daugybė kitų. Aktoriai ilgus metus vaidino tame pačiame Jaunimo teatre, kartu su nerimu ruošdavosi premjeroms, kartu išgyveno įkvėpimo ir nusivylimo akimirkas, kartu važiuodavo į gastroles.

K.Smorigino, V.Bagdono ir V.Petkevičiaus asmenybės turbūt yra brandžiausi ir ryškiausi pavyzdžiai, kai Artisto profesija ir ją lydintys pripažinimas ir garbė nėra priimami kaip savaime suprantami dalykai, o yra neįsivaizduojami be tarnystės, atsakomybės ir empatijos.

Be įsimintinų vaidmenų teatro scenoje ir kine, aktoriai yra sukūrę ir ne ką mažiau žinomas ir mėgstamas dainas. Nei vienam iš jų muzika nebuvo svetima. Be to gebėjimas dainuoti ir groti buvo dalis profesijos. Laikui bėgant, muzika ir autorinė kūryba tapo dar viena saviraiškos forma, nes daina leisdavo kalbėti nuo tikrojo savęs, o ne nuo sukurto personažo. Kalbėti apie tai, kas svarbu, kas skauda, kas džiugina, kas priverčia liūdėti. Tai terpė, kai aktoriai numetę visas kaukes lieka savimi, dalinasi savo išgyvenimais, pasakoja savo istorijas.

Šį išskirtinį koncertą sudarys trys dalys, kiekvienoje iš jų dainuojantys aktoriai pristatys savo kūrybą ir dainomis kalbėsis su publika tik jiems būdingu stiliumi: veržliai, įtaigiai, išmintingai, subtiliai, ironiškai, rimtai, melodingai ir viltingai. Geros muzikos ekspertai „Bardai LT“ kviečia nepraleisti šios retos ir unikalios progos pamatyti ir išgirsti tris meistrus vienoje scenoje.

http://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/dainuojantys-aktoriai-ksmoriginas-vbagdonas-vpetkevicius-206912/





Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: