Vilniaus mokytojų namai
EN

VIENYBĖ TEŽYDI... LIETUVOS KULTŪROS CENTRAI SVEIKINA LIETUVĄ IR VILNIŲ!

Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio proga visa Lietuva pilna įvairių idėjų, iniciatyvų. Lietuvos kultūros centrai suvienijo savo pastangas ir neliko abejingi istorinei tautos atminčiai. Vasario 16-ąją šešiasdešimt visos Lietuvos kultūros centrų atveria savo širdis ir duris švęsti drauge. Lietuvos regionuose vyksiančiu projektu „Vienybė težydi...“ siekiama burti žmones, rūpintis vieni kitais bei skatinti veikti įvairiose veiklose – ir tai nepriklausys nei nuo socialinio statuso ar finansinių galimybių. Vasario 16 d. nuo ryto Lietuvos kultūros centruose vyks įvairiausių žanrų veiklos: šventinės eisenos, rikiuotės, sueigos, garbės piliečių apdovanojimai, pilietiškumo pamokos aikštėse, ugnies ir pirotechnikos šou, sveikatingumo akcijos, visuotiniai pasidainavimai, kūrybinės dirbtuvės, parodos ir kt.

Iniciatyvos autorius – Vilniaus mokytojų namai suvieniję kultūros centrus įgyvendinti bendrą projektą, taip pat nelieka nuošalyje ir vasario 16 d. kviečia į savo ir visų Jūsų namus – Mokytojų namus. Veiklos spektras ypač platus ir įvairus: kūrybinės dirbtuvės, parodos, akcijos ir šventinis koncertas, kurio ypatingi svečiai – iš Latvijos, šiemet taip pat švenčiančios savo valstybės įkūrimo 100-metį. Rygos „Imantos“ kultūros centro tautinių šokių kolektyvas „Imantieši“ atveža šokių  pynę, kurią pins kartu su Mokytojų namų tautinių šokių kolektyvu „Šoktinis“. Bendras Latvijos ir Lietuvos šokis sujungs visus! Latvių dailininkas Janis Avotinš „Vartų“ galerijoje pristatys parodą „Šventė“, kurios intriguojantis akcentas Vilniaus šv. Kotrynos bažnyčioje netikėtai suskambėsiantys varpai. Vaikų ir jaunimo galerijoje eksponuojama prof. Alberto Gursko kaligrafijos ir šrifto paroda „Tekstai Lietuvai“. Joje įmantriu šriftu surašyti tautos dainiaus Kazio Bradūno ir kitų autorių žodžiai ir mintys, skirtos Lietuvai. Dieviški choro „Liepaitės“ balsai skambės po šv. Kotrynos bažnyčios skliautais.

Vakarinis šventinės dienos akcentas muzikos grupių koncertas „Auszra 16“ Mokytojų namų kiemelyje. Susirinkę skanaus virš laužo ugnies virtą arbatą, 100  kartų skanduos LIE-TU-VA, o  trokštantiems smagaus veiksmo - tautiniai šokiai iki vidurnakčio! 

Šventinė programa Vilniaus mokytojų namuose: 

11 val. Valstybingumo maršrutai „Geltona. Žalia. Raudona“. Kūrybinės dirbtuvės, orientaciniai žaidimai

16 val. Didžiojoje salėje KONCERTAS

Dalyvauja: 

Operos solistė Aušra Liutkutė, LMTA studentė Gabija Kušleikaitė. Koncertmeisterė Asta Kvasytė.

Rygos kultūros ir laisvalaikio centro „Imanta“ suaugusiųjų tautinių šokių kolektyvas IMANTIEŠI, vadovė Linda Plostniece.

Vilniaus mokytojų namų liaudiškų šokių kolektyvas ŠOKTINIS, vadovė Alma Lomsargė.

Vilniaus mokytojų namų tautiškos muzikos ansamblis VILNIJA, vadovas Vytautas Zaikinas.

18 val. Kiemelyje KONCERTAS „AUSZRA 16“

Dalyvauja: vyrų folkloro grupė UGNIAVIJAS, post-folk projektas DONIS su dainininke Rasa Serra ir kitos grupės.

02 08 – 03 03 Vilniaus vaikų ir jaunimo meno galerijoje paroda „TEKSTAI LIETUVAI“. Alberto Gursko kaligrafija ir šriftas.

02 13 – 03 23 „Vartų“ galerijoje JANIS AVOTINŠ solo paroda ŠVENTĖ. Janis Avotinš projektas - pirmą kartą Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje suskambės varpai.

13 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos LIEPAITĖS  chorų  KONCERTAS

 

Imkime už rankos vaiką, draugą, senelį, kaimyną ir ateikime sveikinti Vilniaus ir Lietuvos. Mūsų stiprybė – vienybėje.

 

2018 m. vasario 2 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: