Vilniaus mokytojų namai
EN

Vaikų knygos konferencija burs knygų kūrėjų bendruomenę ir ieškos būdų, kaip vaikus sudominti literatūra

Gruodžio 9 dieną, pirmojo Lietuvoje vaikų literatūros festivalio „Vaikų Kalėdų sala“ metu, Vilniaus mokytojų namuose įvyks profesionalams skirta „Vaikų knygos konferencija“, kurios pagrindinis tikslas – suburti vaikų knygų kūrėjų bendruomenę į vieną erdvę pažintims, pašnekesiams ir naujiems projektams. 

„Norime į konferenciją sukviesti daugumą aktyviai kuriančių Lietuvos vaikų rašytojų ir dailininkų, o atėjusius pasiklausyti pedagogus, bibliotekininkus ar žingeidžius tėvus nustebinti unikalia galimybe sutikti kelias dešimtis vaikų knygų kūrėjų viename renginyje ir kartu ieškoti kelių, kaip vaikus atvesti prie knygų,“ – teigia konferencijos sumanytoja, vaikų knygų rašytoja ir iliustratorė Kotryna Zylė.

Konferencijos pranešimų temos nagrinės vaikų ir paauglių mąstymą, šiuolaikinių vaikų knygų tendencijas, atskleis literatūros konkursų užkaborius, suteiks praktinių žinių apie stipendijų, finansavimo ir dalyvavimo kūrybiniuose konkursuose galimybes. Tarp konferencijos dalyvių – žinomi vaikų knygų pasaulio vardai: Kęstutis Kasparavičius, Evelina Daciūtė, Aušra Kiudulaitė, Lina Žutautė, Tomas Dirgėla, Eglė Baliutavičiūtė, vaikų literatūros tyrinėtojas Kęstutis Urba, socialinių mokslų daktarė Austėja Landsbergienė, žurnalistė Beata Nicholson, bibliotekininkai, pedagogai, menotyrininkai. Į konferenciją taip pat jau užsiregistravo per tris dešimtis vaikų knygų rašytojų ir dailininkų. Visi jie ne tik klausysis pranešimų, bet ir taps aktyviais renginio dalyviais konferencijos baigiamąjame renginyje „Autorių rate“, kuris į bendrą interviu suburs iki šiol neregėtą vaikų rašytojų ir dailininkų būrį.

Konferenciją palydės iliustruotojų bendruomenei itin aktualus projektas – „portfolio peržiūrų valanda". Šeštadienį „Vaikų Kalėdų saloje“ dalyvaujančios leidyklos vienai valandai į renginį deleguos atstovus, kurie susitiks su visais portfolio norinčiais pristatyti dailininkais ir iliustruotojais. Leidyklos lauks tiek seniai kuriančių profesionalų, tiek dar studijuojančių kūrėjų, norinčių su leidyklomis pasidalinti savo piešiniais, idėjomis, o gal net būsimų knygų projektais. Išskirtinė proga per vieną dieną, vienoje erdvėje, savo kūrybą pristatyti svarbiausioms vaikų literatūrą leidžiančioms leidykloms.

Pasak Kotrynos Zylės, ji siekia, kad visi autoriai per konferenciją pasijustų svarbūs, reikalingi ir apsupti bendraminčių – kūrėjai iš didžiosios raidės.

Dalyvavimas konferencijoje – nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija. Registracijos formą rasite čia: https://goo.gl/forms/zzoKcqIsoqdWsGKk1 Konferencijos programa bus skelbiama www.facebook.com/events/343425166066108/

Konferencijos ir literatūros festivalio naujienas sekite facebook paskyroje www.facebook.com/vaikukaledusala/ 

Daugiau informacijos

Kotryna Zylė, +370 622 24403

VaikuKaleduSala@gmail.com

2017 m. lapkričio 22 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: