Vilniaus mokytojų namai
EN

PROJEKTAS „PRO LAISVĖS LANGUS"

Vilniaus mokytojų namai drauge su Valstybės pažinimo centru inicijuoja 8-12 klasių mokiniams skirtą projektą  „Pro laisvės langus“. Projekto ašis –  jaunas žmogus, Lietuvos pilietis, nuolat susipažįstantis su savo valstybe bei kuriantis jai.

Projekto veiklos skiriamos į dvi dalis: muzikinę-literatūrinę bei teatrinę-architektūrinę. Pastarosios metu moksleiviai įsitrauks į vienos dienos kūrybines dirbtuves Vilniuje. Jų metu mokiniai lankysis Valstybės pažinimo centre, drauge su teatro pedagogais dalyvaus IMPRO teatro užsiėmime, organizuojamame Vilniaus mokytojų namuose. Kiek vėliau, susipažinę su architektūros pradmenimis ir išlaisvinę kūrybiškumą, padedami architekto, rašytojo Tomo S. Butkaus, jaunuoliai kurs savo svajonių namus, kurie galiausiai bus sujungti į Laisvės miestą.

Muzikinės-literatūrinės projekto dalies metu konkurso „Eilės virsta dainomis“ dalyviai susipažins su Valstybės pažinimo centro ekspozicija, dalyvaus čia vyksiančiame kūrybinio rašymo užsiėmime bei įsitrauks į IMPRO teatro veiklas Vilniaus mokytojų namuose. Muzikinių dirbtuvių metu sukurtos eilės bus atspausdintos atvirlaiškiuose, dainomis jas pavers tarp jaunimo populiarūs atlikėjai – Bjelle, „Baltasis Kiras“ ir kiti.

Projektą vainikuos kovo 10 d. Valstybės pažinimo centre vyksiantis Laisvės miesto atidarymo renginys. Jo metu skambės projekto eigoje sukurtos dainos, bus platinami atvirlaiškiai su laisvės eilėmis.

 

Projekto „Pro laisvės langus“ veiklų programa: 

Vasario 24 d.

10 val.  Valstybės pažinimo centras

Kūrybinio rašymo dirbtuvės su rašytoja Gabriele Labanauskaite. Dalyvauja konkurso „Eilės virsta dainomis“ dalyviai.

13.30 val. Valstybės pažinimo centras

Edukacinės programos „Vaizduotė ir pilietiškumas“, „Tapatybė ir pilietiškumas“ projekto dalyviams.

 

Kovo 1 d.

10 val. Valstybės pažinimo centras

Edukacinės programos „Vaizduotė ir pilietiškumas“, „Tapatybė ir pilietiškumas“ projekto dalyviams.

12 val. Vilniaus mokytojų namų Svetainė

Kūrybinės dirbtuvės „Laisvės miesto statyba“ su architektu dr. Tomu S. Butkumi. Dalyvauja Vilniaus lietuvių namų moksleiviai.

 

Kovo 3 d.

10 val. Valstybės pažinimo centras

Edukacinės programos „Vaizduotė ir pilietiškumas“, „Tapatybė ir pilietiškumas“ projekto dalyviams Valstybės pažinimo centre.

12 val.  Vilniaus mokytojų namų Mažoji salė

IMPRO teatro užsiėmimas su teatro pedagoge Auga Sutkute. Dalyvauja Rudaminos F. Ruščico gimnazijos moksleiviai.

13 val. Vilniaus mokytojų namų Svetainė

Kūrybinės dirbtuvės „Laisvės miesto statyba“ su architektu dr. Tomu S. Butkumi. Dalyvauja Rudaminos F. Ruščico gimnazijos moksleiviai.

 

Kovo 8 d.

10 val. Vilniaus mokytojų namų Mažoji salė

IMPRO teatro užsiėmimas su teatro pedagoge Auga Sutkute. Dalyvauja Paberžės Šv. Stanislovo Kostkos gimnazijos moksleiviai.

12 val. Valstybės pažinimo centras

Edukacinės programos „Vaizduotė ir pilietiškumas“, „Tapatybė ir pilietiškumas“ projekto dalyviams.

14 val. Vilniaus mokytojų namų Svetainė

Kūrybinės dirbtuvės „Laisvės miesto statyba“ su architektu dr. Tomu S. Butkumi. Dalyvauja Paberžės Šv. Stanislovo Kostkos gimnazijos moksleiviai.

 

Kovo 10 d.

11 val.  Valstybės pažinimo centras

Baigiamasis projekto koncertas „Eilės virsta dainomis“  ir parodos „Laisvės miestas“ atidarymas su jaunaisiais poetais bei pamėgtais jaunimo muzikos atlikėjais  Bjelle, „Baltuoju Kiru“, Gyčiu Ambrazevičiumi ir kt.

 

Kovo 1-31 d. Vilniaus mokytojų namų galerija Koridorius

Paroda „Laisvės miestas“

Daugiau informacijos www.kultura.lt ir FB

 

Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros Taryba ir LR Kultūros ministerija

 

2017 m. vasario 23 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: