Vilniaus mokytojų namai
EN

Pasaulinė Žemės diena Vilniaus mokytojų namuose

Kovo 20 d. minima pasaulinė Žemės diena. Šiomis dienomis jau tapo įprasta atkreipti dėmesį į gamtos išsaugojimą. Vilniaus mokytojų namai, kaip ir kiekvienais metais, šią dieną mini spalvingai ir originaliai. Vilniečių pamėgtas kiemelis jau prisipildė iš antrinių žaliavų darželinukų rankelėmis sukurtomis gyvūnėlių skulptūromis. Suaugusius vaikai ragina atkreipti dėmesį į vartotojiškumo problematiką  ir savo dirbiniais tarsi prašo saugoti žemę ateinančiai,  jų kartai.

Į dangų stiebiasi keturių metrų dydžio Gyvybės medis iš ikimokyklinių įstaigų ,Vilniaus mokytojų namų darbuotojų bei lankytojų surinktų plastikinių butelių. Tokia galybė plastiko atliekų, rėžianti dangaus skliautą taip pat verčia susimąstyti. Žemė savo ištekliais ir turtais beribė. Jos visos pažinti neįmanoma, tačiau galima pajusti širdimi jos pulsą, grožį, dovanas.  Tas jausmas sužadina dėkingumą, kurį galime išreikšti paprastais, kasdieniniais darbais rūšiuodami atliekas, taupydami elektrą, važinėdami dviračiais.

 Šį penkadienį, kovo 20 d. 12 val.Vilniaus mokytojų namų kiemelyje kelsime Žemės vėliavą, o vaikų folkloro festivalio „Šilumai, gražumai pavasarėlio...” dainos ir šokiai miestiečius linksmins nuo pat 9 val ryto.

Paminėkime Pasaulinę Žemės dieną kartu, prisidėkime prie gamtos švarinimo, pasitikime pavasarį gražesnėje aplinkoje! Juk tiek nedaug tereikia, kad vaikų džiaugsmas ir juokas skambėtų pievomis besivoliojant ant švarios žalios žolės.

Parodos eksponatai: http://www.kultura.lt/lt/photos/index

https://www.facebook.com/pages/Vilniaus-mokytoj%C5%B3-namai/294010440658344

2015 m. kovo 19 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: