Vilniaus mokytojų namai
EN

Naujos knygos vaikams „Meškių istorijos. Medaus mainai” pristatymas

Pristatyme dalyvaus knygos autorės Evelina Daciūtė ir Rasa Kaper.

Iš Kinijos atvykstanti E. Daciūtė ir iš Olandijos atkeliaujanti R. Kaper tampa tvirtu kūrybiniu tandemu, per trumpą laiką išleidžiančiu jau antrą knygelę vaikams. Pirmoji „Meškių istorijos. Lubinų labirintas“ buvo pristatyta 2014 m. gruodį ir iškart susilaukė didelio susidomėjimo. Abi knygos taip pat yra atrinktos į nacionalinį Lietuvos stendą šiemetinėje Bolonijos vaikų knygų mugėje. Kaip ir pirmoji, antroji knyga yra ypatinga tuo, kad pieštiniai herojai turi ir savo siūtus atvaizdus, mat R. Kaper jau daug metų žinoma kaip kolekcinių meškiukų kūrėja.

Naujojoje „Meškių istorijų“ knygoje ir toliau kalbama apie vaikams svarbius dalykus. Vienam istorijų veikėjui gimsta brolis ir jo gyvenimas visiškai pasikeičia. Kita meškė pasiima tai, ko taip troško, bet kas jai nepriklauso, o dosnus veikėjas yra apdovanojamas už savo gerą širdį. Dėl vieno herojaus noro pasirodyti prieš draugus pavojuje atsiduria draugystė, o štai kitoje istorijoje tas pats meškis kartu su mažaisiais draugais parodo senam bei išmintingam Didžiosios girios gyventojui , kas yra tikra draugystė.

„Meškių istorijos. Lubinų labirintas“ ir „Meškių istorijos. Medaus mainai“ išleido leidybos namai „Tikra knyga“, skaitytojams pristatantys originalias Lietuvos autorių knygas. Didžiausią dėmesį leidybos namai skiria vaikiškoms knygoms, kuriose mažiesiems pasakojamos smagios ir pamokančios istorijos, įtraukiančios juos į nuostabų nuotykių pasaulį.

Knygos vaikams „Meškių istorijos. Medaus mainai” pristatymą, kuris vyks 2015 m. kovo 22 d., sekmadienį, 12 val. Vilniaus mokytojų namų Svetainėje.

 

2015 m. kovo 18 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: