Vilniaus mokytojų namai
EN

FESTIVALIS „TAI-AŠ” DARBO ĮKARŠTY...

          Lietuvių liaudyje įprasta sakyti, jog roges žiemai reikia ruošti vasarą, todėl išankstiniai dainuojamosios poezijos festivalio „Tai — aš“ organizatorių darbai nestebina. Nors pagrindiniai koncertai vyks rudenį, Vilniaus mokytojų  namų  festivalio komanda nesnaudžia ir intensyviai ruošiasi jau dvyliktą kartą vyksiantiems ir vis didesnį populiarumą įgaunantiems susitikimams su žinomiausiais Lietuvos ir užsienio šalių muzikantais.

                      Dainuojamosios poezijos festivalis „Tai  aš“ kito metai iš metų: didėjo klausytojų gretos, dalyvaudavo vis įvairesni mūsų ir svečių šalių bardai, o šiemet šis renginys pateikia dar kitų naujovių. Viena iš jų, jau nuo sausio mėnesio Vilniaus mokytojų namuose prasidėjęs koncertų ciklas, pavadinimu „Festivalis „Tai — aš“ pristato“, kurių metu trečią mėnesio penktadienį buvo galima susipažinti su jaunųjų bardų ir poetų kūryba. Skirtingo amžiaus ir muzikinio skonio atlikėjai, grupės bei dar plačiai nežinomi, bet talentingi poetai džiugino susirinkusią publiką.
                      Taip pat buvo surengti  gerai žinomų bardų koncertai didžiosiose šalies scenose.  Šv. Kotrynos bažnyčioje įvyko didžiųjų Lietuvos muzikantų projektas „Poetinis džiazas“, kuriame, kaip sakė patys koncerto dalyviai, susimaišė poezija ir džiazas tokiu būdu buvo atskleista kitokia savojo Aš pusė. Šio renginio metu gražiomis ir melancholiškai nuteikiančiomis emocijomis dalinosi Neda Malūnavičiūtė, Olegas Ditkovskis, Artūras Anusauskas ir Vytautas Labutis.
                      Kitas įsimintinas „Beprotiškai fantastiškas gimtadienis 2014 m.“, skirtas atminti festivalio krikštatėviu laikomą Vytautą Kernagį, gegužės 15-osios vakarą VMN kiemelyje subūrė gausią publiką pasiklausyti gerai žinomų šio iškilaus žmogaus dainų, kurias aranžavo Andrius Kulikauskas. Būtent V. Kernagis buvo dainuojamosios poezijos pradininkas Lietuvoje, jo dėka festivalis gavo tokį pavadinimą, o jau nuo 2008 m. vienam iš festivalio „Tai   aš“ dalyvių yra įteikiama V. Kernagio vardo gitara.
                      Dar kartą šiuose projektuose girdėtų dainų dainuojamosios poezijos žanro gerbėjai galės pasiklausyti spalio 20 – 25 dienomis vykstančiuose festivalio „Tai  aš“ koncertuose Vilniuje ir kituose šalies ir užsienio miestuose. Festivalis pateiks naujovių šio žanro gerbėjams. Su specialiomis programomis jame dalyvaus žymiausi Lietuvos atlikėjai.
                      Šiais metais vyksiančio festivalio metu susirinkusieji turės galimybę išgirsti tokių užsienio atlikėjų kaip Mareko Galazko su grupe (Lenkija), Karolio Špinskio (Vokietija), Stenlio Samuelseno (Farerų salos), Paulo Dirmeikio (Prancūzija) ir grupės „Vinland“ (Estija) kūrinių. Vyksta diskusijos ir su kitų valstybių atlikėjais bei grupėmis.
                      Plačiau apie 2014 metų festivalio „Tai  aš“ atlikėjus galima pasiskaityti čia: http://www.tai-as.lt/atlikejai140.htm, o tiksli festivalio programa viešumoje pasirodys rugpjūčio mėnesį.
 
                      Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai  aš“, organizuojamas Vilniaus mokytojų namų nuo 2002 metų, kasmet sutraukia didelį pulką šio muzikinio stiliaus mėgėjų. Jaukūs vakarai, gilūs atlikėjų dainų tekstai ir nuoširdžios klausytojų šypsenos  — tai vienintelio tokio Rytų Europoje rengiamo projekto išgyvenimai, patiriami kiekvienais metais.

2014 m. birželio 30 d.

Visos naujienos

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: