Vilniaus mokytojų namai
EN

|PERKELTAS| Konkursas „Tradicijų paveldėtojai“ (Vilnius)


Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Gegužės 30 d.
12:00 Val.

RENGINYS PERKELIAMAS Į RUGSĖJO 18 d.

Jau tradiciniu tapęs respublikinis vaikų ir jaunimo liaudies kūrybos konkursas „Tradicijų paveldėtojai“ rengiamas kiekvienais metais nuo 2012 m. Konkurso tikslas ne tik skatinti vaikų ir jaunimo susidomėjimą, pagarbą tautiniam paveldui ir tolerantišką požiūrį į įvairių tautų kultūrą, jų įsitraukimą į liaudies kultūros populiarinimo procesą, puoselėti liaudies muzikavimo ir choreografijos tradicijas, aktyvinti folkloro žanro atlikėjų veiklą, skatinti folkloro ansamblius bei solistus tobulėti, ugdyti jaunimo tautinę, kultūrinę ir meninę savimonę, bet ir padėti savivaldos institucijoms racionaliai ir objektyviai panaudoti lėšas remiant kolektyvus ir vadovus pagal pasiektą meninį lygį.

Konkurso organizatoriai ir rengėjai - Lietuvos tautinių mažumų folkloro ir etnografijos centras, Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Vilniaus miesto savivaldybė.
2020 m. konkursas „Tradicijų paveldėtojai“ tradiciškai pasirodys šokių ansambliai, liaudies muzikos orkestrai bei ansambliai.
Dalyvavimui privaloma paruošti programą:
Folkloro ansambliai, šeimos ansambliai, solistai – 5-10 min. programa atliekama a capella arba su liaudies instrumentų pritarimu.
Tautinių šokių ansambliai – 5-10 min. programa.
Liaudies muzikos orkestrai bei ansambliai – 5-10 min. programa.
Konkurso dalyvius vertins kompetentinga komisija. Konkurso laureatai ir jų mokytojai apdovanojami diplomais, padėkos raštais. Folkloro žanro laureatams bus suteikta teisė dalyvauti XV tarptautinio folkloro festivalio „Pokrovskije kolokola“, kuris vyks Vilniuje lapkričio 14 diena.
Užpildytas anketas prašome atsiųsti iki 2020 m. kovo 31 d. elektroniniu paštu ltmfc2006@gmail.com. Telefonas pasiteiravimui: +370-61581930



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: