Vilniaus mokytojų namai
EN

Šv. Kristoforo kamerinio orkestro gimtadienio koncertas


Šv. Kotrynos bažnyčia
Ketvirtadienis
Vasario 27 d.
19:00 Val.

Kasmet, vasario mėnesį, Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinis orkestras rengia savo gimtadienio šventę. Šiais metais jau 26-ias žvakutes ant torto užpūsiantis kolektyvas scenoje pasirodys kartu su artimais scenos bičiuliais Asta Krikščiūnaite (sopranas), Chrisu Rubensu (gitara), Veronika Povilioniene (vokalas), Dainiumi Pulausku (klavišiniai) ir Valerijumi Ramoška (trimitas / fliugerhornas).

Koncerto programoje netrūks dėmesio lietuviškai muzikai. Skambės kompozitoriaus Anatolijaus Šenderovo koncertas gitarai ir styginiams „Ir ištiesiau rankas – miražas“... Jį kompozitorius dedikavo dar vienam orkestro kūrybiniam bendražygiui, vokiečių gitaros virtuozui Reinbertui Eversui, o gimtadienio koncerto metu kūrinio solo partiją atliks Baltijos gitarų kvarteto narys, iš Belgijos kilęs, bet Lietuvą savo namais vadinantis gitaristas ir kompozitorius Ch. Rubensas. Vakaro metu taip pat skambės ir autorinė vieno iškiliausių Lietuvos džiazo kūrėjų ir atlikėjų D. Pulausko kūryba. Kartu scenoje savo gimtadienį švęsti orkestras pakvietė ir solistę, sopraną A. Krikščiūnaitę, su kuria per ilgametį bendradarbiavimą yra paruošęs ne vieną įsimintiną vokalinės muzikos programą. Ištikimi orkestro bičiuliai – ir bene žymiausia Lietuvos liaudies dainų atlikėja V. Povilionienė bei virtuoziškasis trimitininkas Valerijus Ramoška.

Atlikėjai
Asta Krikščiūnaitė (sopranas)
Chris Rubens (gitara)
Veronika Povilionienė (vokalas)
Dainius Pulauskas (klavišiniai)
Valerijus Ramoška (trimitas / fliugerhornas)
Šv. Kristoforo kamerinis orkestras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Modestas Barkauskas)

Programa
Anatolijus Šenderovas Koncertas gitarai ir orkestrui „Ir ištiesiau rankas – miražas“
Autoriniai Dainiaus Pulausko kūriniai

Bilietai: https://store.bilietai.lt/public/?center=1745&lang=lit&concert=307796&design=bilietai




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: