Vilniaus mokytojų namai
EN

Dainiaus Pulausko Trio


Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Vasario 29 d.
19:00 val.

Dainiaus Pulausko Trio

Dainius Pulauskas - fortepijonas
Arman Isojan - kontrabosas
Augustas Baronas – mušamieji

Dainius Pulauskas - vienas iškiliausių Lietuvos džiazo kūrėjų, - pianistas, klavišininkas, išskirtinis grupių lyderis bei savitas kompozitorius. Būtent jo originalios kompozicijos tapo jo vadovaujamų kolektyvų sėkmės garantu, o Dainius Pulauskas Group, su koncertais išmaišę visą pasaulį, pelnytai tituluojami Lietuvos džiazo ambasadoriais.

„Pianistas D. Pulauskas yra neabejotinai vienas įdomiausių Europos fusion džiazo kompozitorių, – rašė kritikas Jan Patterson „Allaboutjazz.com“ tinklapyje (2011 spalio 10 d.)

Šiame koncerte Dainius Pulauskas kviečia pasiklausyti akustinio džiazo trio, kuriame kartu groja talentingi jaunesnės kartos džiazo muzikantai Arman Isojan ir Augustas Baronas. Šis trio – tai dar vienas Dainiaus Pulausko suburtas kolektyvas, akustiniais instrumentais kuriantis iškalbingas muzikines erdves, nuspalvintas šiaurietišku santūrumu ir romantizmu. Tai trijų bendraminčių, trijų solistų, trijų individualių asmenybių požiūris į pasaulį, išreikštas muzikine kalba.

Trio atlieka išskirtinai Dainiaus Pulausko kompozicijas, kuriose jaučiamas baltiškas koloritas, savitai naudojamos įvairios išraiskos priemonės, atliekama muzika labai kontrastinga, drąsiai naudojami įvairūs džiazo stiliai, spontaniškos improvizacijos, poliritmika, bet kartu stengiamasi nenutolti nuo akustinio džiazo trio atlikimo standartų.

Dainius Pulauskas įrašė 17 autorinių albumų, sukūrė tris džiazo siuitas.

Nacionalinis Estijos operos ir baleto teatras 2016 – 2017 metų sezone pastatė šiuolaikinį baletą  „Jazz Ballet Club“ pagal D.Pulausko džiazo kompozicijas.

D.Pulauskui buvo patikėta atstovauti Lietuvai kuriant kolektyvinį Europos džiazo tinklo (EJN) himną.

Jis – daugelio precendento neturinčių monumentalių projektų autorius, randantis vis naujų saviraiškos nišų džiaze.

Nuo 1995 m. Dainius Pulauskas vadovauja ir komponuoja savo kolektyvui, - Dainius Pulauskas Group. Per savo gyvavimo metus D.P.G. dalyvavo daugelyje prestižinių Europos, Azijos, Afrikos ir Amerikos džiazo festivalių.

 Dainius Pulauskas grojo su daugeliu Lietuvos bei užsienio džiazo muzikantų,  2008 m. buvo pakviestas atstovauti Lietuvą  „Baltic Jazz Trio“ , kuriame groja žymiausi džiazo muzikantai iš trijų Baltijos šalių ,- Maris Briežkalns ( Latvija)  bei Toivo Unt ( Estija).

Jis sukūrė įdomių etnodžiazo projektų su dainininkeVeronika Povilioniene.

Dainiaus Pulausko veiklą lydi virtinė apdovanojimų: 1998 m. - "Bravo" apdovanojimas geriausiam Lietuvos džiazo muzikantui (pirmas ir vienintelis teiktas džiazo muzikos atstovui), 1999 m. - tarptautinio "Yesterday Pärnu" konkurso (Estija) Grand Prix už geriausią Johno Lennono ir Paulo McCartney dainos "Yesterday" aranžuotę, 2000 m. - Birštono džiazo festivalio Grand Prix; 2001 m. su savo sekstetu Dainius Pulauskas buvo įvertintas Lietuvos muzikų sąjungos "Auksiniu disku", 2004 m. pelnė Lietuvos instituto apdovanojimą "LT tapatybė" už Lietuvos džiazo populiarinimą. Už nuopelnus Lietuvos džiazo kultūrai 2010 m. festivalis  „Vilnius Jazz“ apdovanojo Dainių Pulauską specialiu prizu. Kaunas Jazz festivalis D.Pulauską apdovanojo  specialiuoju prizu Kaunas Jazz Award (2016).

Kontrabosininkas Armanas Isojanas studijavo smuiko specialybę Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje, vėliau baigė kontraboso studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Profesionalią karjerą jis pradėjo uostamiestyje – grojo Klaipėdos muzikiniame teatre, Jurgio Barakausko diksilende, Kęstučio Sovos kvintete. Muzikantas pasirodo įvairiuose projektuose, dalyvavo beveik visuose Lietuvos džiazo festivaliuose, taip pat „Jazznica 2011” festivalyje Slovakijoje, tarptautiniame projekte „Divercities Grenoble 2012“ Prancūzijoje.

2013 metais Armanas pelnė specialų prizą Vilnius Jazz Young Power konkurse kaip grupių „R.A.D.D.“ ir „Legentet“ bosininkas, o su „R.A.D.D.“ laimėjo pagrindinį konkurso prizą.

Augustas Baronas intensyviai koncertuoti pradėjo dar būdamas moksleivis - su bigbendu „The Magic Time Orchestra“ jis grojo įvairiuose festivaliuose Lietuvoje, Latvijoje, Vokietijoje ir Švedijoje.

Baigęs bakalauro studijas Hagos karališkojoje konservatorijoje ir magistro studijas - Amsterdamo konservatorijoje, atlikėjas grįžo su šeima į Lietuvą. Čia jis koncertuoja su žinomais Lietuvos džiazo muzikantais Kęstučiu Vaiginiu, Dmitrijumi Golovanovu, Leonardu Pilkausku, Domu Aleksa, Dominyku Vyšniausku, o užsienyje dažnai pasirodo su italų saksofonininko Claudio Jr De Rosa tarptautiniu džiazo kvartetu. Su šiuo kolektyvu grojo „Nord See Jazz“, Umbrijos ir kitose prestižinėse Europos džiazo scenose.

Bilietai: https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/dainiaus-pulausko-trio-306051/?fbclid=IwAR2N7isctK0BQZQlCmbaFnxLvdukz8zq7SrbXTK5CrEn4f09uI8V2DHRGH4




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: