Vilniaus mokytojų namai
EN

Vladas Bagdonas „Nuo 17 iki 70“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Trečiadienis
Gruodžio 11 d.
19 val.

2019 gruodžio 11 d. 19 val. į savo autorinių dainų koncertą „Nuo 17 iki 70“ Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje kviečia žinomas aktorius, dainų autorius ir atlikėjas, šių metų pradžioje pasitikęs savo 70-metį – Vladas Bagdonas. Kovo mėnesį aktorius pelnė aukščiausią Lietuvos teatro apdovanojimą – Auksinį scenos kryžių už nuopelnus teatro menui ir dar tikrai neketina sumažinti tempo. Atnaujintoje muzikinėje programoje suskambės ir visiškai nauji V. Bagdono kūriniai, ir legendiniai „Vaikystės šviesa“, „Mano senai mokyklai“, „Sapnas apie motiną“. Scenoje Meistras pasirodys su profesionaliais muzikantais – gitaristu – virtuozu Gintaru Šulinsku bei kontrabosininku Eugenijumi Kanevičiumi.

Nors intensyvus meninis aktoriaus gyvenimas vis dar padalintas tarp dviejų šalių – Lietuvos ir Rusijos (aktorius vaidina Maskvos ir Sankt-Peterburgo teatruose, dažnai kviečiamas filmuotis kine), jame visada atsiranda vietos muzikai. Nuo 2013 metų aktyviai pradėjęs koncertuoti ir rengti autorinius vakarus Vladas Bagdonas kaskart nustebindavo publiką naujomis dainomis. Produktyvus laikotarpis davė savo vaisių – pribrendo medžiaga dainų rinkiniui. Tuo labiau ir žiūrovai buvo nekantrūs, vis klausinėdami apie diską. Lyginant su 2009 m. išleista plokštele „Žingsniai dainoje“, kurioje skamba kitų autorių sukurti kūriniai, naujas albumas įdomus vien tuo, kad jame skamba išskirtinai tik Vlado Bagdono parašytos dainos, pasodrintos smuiko, kontraboso, gitaros ir fortepijono garsais. Dainose atsirado naujos temos, pakito stilistika, bet kūrėjo braižas išliko tas pats – atpažįstamas, gilus, hipnotizuojantis balsas, neįkyriai, jautriai skambanti gitara, ironiškos ir rimtos, daugiabriaunės dainos – pasakojimai. Toks bus ir koncertas – pokalbis su žiūrovu: įtaigus, išmintingas, subtilus, melodingas ir viltingas.

Vladas Bagdonas – aktorius, palikęs ryškius pėdsakus teatro ir kino istorijoje, Lietuvos kultūroje. Profesijos fanatikas, kurio gyvenimas neįsivaizduojamas be scenos, o susitikimai su žiūrovais yra kaip gryno oro gurkšnis, jau ilgus dešimtmečius ištikimai tarnauja scenai ir jos mūzoms. Jo sukurti vaidmenys sukrečia ir apvalo, neša šviesą, apnuogina stipriausias ir silpniausias žmogaus savybes, ir, kas svarbiausia kūrėjui, niekada nepalieka žiūrovo abejingu. Artisto dainos yra klausomos ir mylimos, o susitikimai su Meistru – laukiami ir praturtinantys.

Į koncertą kviečia geros muzikos ekspertai „Bardai LT“.

Bilietų kaina: 8 Eur, 10 Eur, 12 Eur, 15 Eur, 20 Eur

Bilietus platina TIKETA bei likus 1 val. iki koncerto pradžios vietoje.
https://www.tiketa.lt/LT/vladas_bagdonas__atnaujinta_muzikine_programa_nuo_17_iki_70_22310



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: