Vilniaus mokytojų namai
EN

„Vilniaus lapai“: Vakaras su Kristina Sabaliauskaite


Šv. Kotrynos bažnyčia
Ketvirtadienis
Lapkričio 7 d.
18:30

Tarptautinis literatūros festivalis Vilniaus lapai kviečia į susitikimą su rašytoja Kristina Sabaliauskaite. Renginyje autorę kalbins režisierius Gintaras Varnas.

Apie Kristiną Sabaliauskaitę

Nuo išskirtinai sėkmingo 2008 m. istorinio romano „Silva rerum“ debiuto antrą savo sukurtų bestselerių dešimtmetį skaičiuojanti lietuvių autorė. Rašytojos vardas siejamas ir su įspūdingu lietuviško istorinio romano atsinaujinimu ir didžiulio susidomėjimo lietuvių literatūra atgaivinimu.

Kristina Sabaliauskaitė – dailės istorikė ir menotyros mokslų daktarė, kurios tetralogija „Silva rerum“ (2008–2016) sulaukė milžiniško skaitytojų dėmesio, daugybės pakartotinių leidimų, kritikų pripažinimo Lietuvoje bei sėkmės kaimyninėse valstybėse. Jurgos Ivanauskaitės premija (2008), Metų knygos rinkimų nominacija (2009, 2011 m. „Silva rerum II“ skaitytojai išrinko į Metų knygos rinkimų nugalėtoja Knygos suaugusiems kategorijoje), Šv. Kristoforu už Vilniaus atspindžius literatūroje, Liudo Dovydėno premija (2015),. Lenkijoje 2016 m. pirmasis „Silva rerum“ romanas pateko į prestižinės Vidurio Europos literatūros premijos „Angelus“ finalą, o „Silva rerum II“ pripažinta geriausiu 2018 m. prozos vertimu. Man Booker'io premijos laureatė Olga Tokarczuk Kristiną Sabaliauskaitę yra įvardinusi kaip vieną stipriausių istorinio romano balsų Europoje.
Rašytoją sėkmė lydėjo ir kitų literatūros žanrų kategorijoje. 2012 m. pasirodęs jos apsakymų rinkinys „Danielius Dalba & kitos istorijos“ tapo bestseleriu.

Naujausias Kristinos Sabaliauskaitės istorinis romanas „Petro imperatorė“ (2019) – įtaigus, istoriniais šaltiniais paremtas tekstas apie Rytų ir Vakarų kultūrų, mentalitetų sandūrą. Per vienos santuokos istoriją pasakojama apie laiką ir prievartą, įvairias asmens priklausomybes, skylančius ir iš naujo save kuriančius personažus, istorijos smurtą ir kerinčias ateities vizijas.



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: