Vilniaus mokytojų namai
EN

XVII tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai-aš“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Penktadienis
Spalio 18 d.
18 val.

(NE) BARDAI BARDIŠKAI

Pasaulio spalvomis žaižaruojanti muzika!

Koncerto trukmė 2 val. (be pertraukos)

Atlikėjai: 

Arina (Lietuva)
Grupė „The Ditties“ (Lietuva)
Rakija Klezmer orkestar (Lietuva)
Vilniaus Šv. Jonų bažnyčios Gospel choras (Lietuva)
Yoanna Ceresa (akordeonas, vokalas),  Mathieu Goust (būgnai) (Prancūzija)
Peter Baxter (Airija)
Kevin Church (JAV)
Annika Fehling (Švedija)

Antrasis festivalio „Tai – aš“ koncertas tai – sprogstančių netikėtumų vakaras. Ar žinote kaip dainuojamoji poezija šiandien skamba kitose šalyse? Ar bardiškas kūrinys gali skambėti kitaip? 

Septyniolikos sulaukęs festivalis metė iššūkį patyrusiems Lietuvos atlikėjams:

„ – Ar išdrįsite visų laikų geriausioms bardų dainoms suteikti savą skambesį?“ 

Iššūkį priėmė ir scenoje Jūsų pamėgtas dainas savaip atliks bliuzo karalienė Arina, džiazo ir svingo muzikos trio „The Ditties“, „Vilniaus Šv. Jonų bažnyčios Gospel choras“ ir siautulingą balkanišką dvasią skleidžiantys „Rakija Klezmer orkestar“. 

Į šių metų tarptautinio koncerto sceną tradiciškai kils ir tarpkultūrinio dialogo ieškantys užsienio atlikėjai. Neabejotini šių metų festivalio favoritai – provokuojantis ir intriguojantis akordeono, būgnų duetas Yoanna Ceresa ir Mathieu Goust iš Prancūzijos. 

Vakaro programoje savo autorinę kūrybą susirinkusiems pristatys atskalūniško būdo ir nebejotino talento dainų kūrėjas ir atlikėjas iš Čarlstono, Pietų Karolinos valstijos (JAV) – Kevin Church. Savo galingai dievišku balsu susirinkusius užburs iš Švedijos, Gotlando salos, atvykstanti dainuojamosios poezijos „Bjork“ tituluojama Annika Fehling. Savo geriausias dainas iš naujausios koncertinės programos taip pat pristatys atlikėjas iš Airijos – Peter Baxter! 

Kodėl verta ateiti? Tokią muzikinių stilių, skirtingų pasaulio šalių atlikėjų įvairovę viename koncerte retai kada pamatysite, o tai reiškia kad sau mieliausio muzikinio patyrimo dalelę tikrai išsinešite. O gal ir dainuojamąją poeziją atrasite iš naujo? 

Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš”, rengiamas nuo 2003 m. „Tai – aš” tai: bendruomeninės, tarpkultūrinės kūrybinės laboratorijos jauniesiems dainų ir tekstų autoriams, atlikėjams, po Lietuvos miestelius ir į kaimynines šalis keliaujantys koncertiniai ekipažai, Lietuvos ir užsienio atlikėjų pasirodymai vaikams ir ne vaikams bei jaukūs autorinės kūrybos naktinėjimai iki paryčių...



Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: