Vilniaus mokytojų namai
EN

J. NEMIROVIČ-DANČENKO (fortepijonas, Prancūzija), J. VARAVKO (klarnetas, Rusija)


Šv. Kotrynos bažnyčia
Antradienis
Gruodžio 10 d.
19 val.

XVI tarptautinis menų festivalis "Pravoslavų Kalėdos Lietuvoje"

PARYŽIAUS KOMPOZITORIAI

Atlikėjai:

JEKATERINA NEMIROVIČ-DANČENKO (fortepijonas, PRANCŪZIJA)

JEVGENIJ VARAVKO (klarnetas, RUSIJA)

Programoje:

Claude Debussy. Rapsodija klarnetui ir fortepijonui

Maurice Ravel. Vandens žaismas

Jean Françaix. Tema su variacijomis

Francis Poulenc. Sonata klarnetui ir fortepijonui

Igor Stravinskij. Trys pjesės klarnetui solo

Joël Holmès. Molto lento

Astor Piazzolla. Trys pjesės iš siuitos „Tango istorija“

George Gershwin. Bliuzas iš simfoninės poemos „Amerikietis Paryžiuje“

 

Jekaterina Nemirovič-Dančenko - garsios režisierių, dramaturgų, rašytojų ir aktorių dinastijos, kurios net kelios kartos aktyviai prisidėjo prie rusų teatro tradicijos formavimosi ir atsinaujinimo, tęsėja. Jos prosenelis Vladimiras Nemirovič-Dančenko kartu su K. S. Stanislavskiu įkūrė žymųjį Maskvos Dailės teatrą.

Sulaukusi 7 metų Jekaterina įstojo į Centrinę muzikos mokyklą prie Maskvos valstybinės Piotro Čaikovskio akademijos, vėliau su pagyrimu baigė Maskvos P. Čaikovskio konservatoriją, Tatjanos Nikolajevos ir Dmitrijaus Baškirovo klases.

Baigusi studijas Jekaterina persikraustė į Paryžių, kur toliau tobulinosi meistriškumo, vadovaujama Leon Fleisher, Jean-François Eiser ir Germain Monnier. Nuo tada Rusija, Prancūzija ir Vokietija tampa pagrindinėmis šalimis jos gastrolių žemėlapyje.

Jekaterina turi ypatingą talentą skambinti ansamblio sudėtyje, todėl reguliariai bendradarbiauja su smuikininkais Anne Sophie Mutter ir Maksimu Vengerovu, klarnetistais Florent Hau ir Jevgenijumi Varavko. Be to, Jekaterina dažnai kviečiama dalyvauti kaip koncertmeisterė tarptautiniuose konkursuose – Piotro Čaikovskio konkurse (Maskva, Rusija), TiboroVargos konkurse (Sionas, Šveicarija), Long ir Tibo konkurse (Paryžius, Prancūzija) ir kt.

 

Jevgenij Varavko gimė Maskvoje. Muzikuoti pradėjo vadovaujant K. Agranatui. Du kartus tapo Maskvos jaunųjų pučiamųjų instrumentų atlikėjų konkurso laureatu. 1995 m. baigė Maksvos P. Čaikovskio valstybinės konservatorijos Akademinės muzikos mokyklos profesoriaus V. Petrovo klarneto klasę, 2000 m. stažavosi Maksvos P. Čaikovskio valstybinėje konservatorijoje. 2001 m.

Jevgenij Varavko įstojo į Ecole Normale de Musique de Paris profesoriaus Gi Depliu klasę, kur jam buvo suteikti klarneto ir kamerinės muzikos atlikėjo diplomai.

Jevgenij –daugelio tarptautinių kamerinės muzikos festivalių dalyvis, ne kartą dalyvavo  Bronerio, Tarnapolsio, Rusanovos-Lukas, Vasiljevo ir kitų kompozitorių kūrinių premjerose. Muzikantas bendradarbiauja su Rusijos nacionaliniu orkestru, Rusijos nacionaliniu filharmonijos orkestru, Valstybiniu   E. Svetlanovo simfoniniu orkestru, Maskvos teatrais „Šiuolaikinės pjesės mokykla“, „Kvartetas I“, A. Puškino teatru.

2003-2006 m. – Valstybinio M. Ippolitovo-Ivanovo muzikos pedagogikos instituto dėstytojas; 2007 m. birželį buvo pakviestas dėstyti prancūzų klarneto ir saksofono vasaros akademijoje „Selmeris – vaikams“ , o 2014 m. rugpjūtį - anglų vasaros muzikos akademijoje LMFL. Nuo 2011 m.- vadovauja klarneto klasei Rusijos Gnesinų muzikos akdemijos koledže.  Nuo 2012 m. – klarneto profesorius vasaros muzikos akademijose „Musique en Graves” ir “International Music Stages” (Prancūzija). Dalyvavo gastrolėse Estijoje, Ukrainoje, Izraelyje, Šveicarijoje, Vengrijoje, Prancūzijoje, JAV ir Vokietijoje. Dalyvavo muzikos įrašuose Rusijos televizijos laidų ciklui „Tretjakovkos sugrąžinimas“ 
 

Organizatorius – Slavų tradicinės muzikos mokykla

Rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė,

Vladimiro Spivakovo fondas. 

Bilietai parduodami Bilietai.lt

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/j-nemirovic-dancenko-fortepijonas-prancuzija-jvaravko-klarnetas-rusija-294643/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: