Vilniaus mokytojų namai
EN

Gabijos Mikalauskaitės kūrybinio projekto fotografijų paroda „Sutinki kūną - vertini. O kaip įvertini save?“


VMN Mažoji salė
Penktadienis
Rugsėjo 6 d.
18 val.

Rugsėjo 6 d., penktadienį, Vilniaus mokytojų namuose (Mažojoje salėje), Vilniaus g. 39, atidaroma Gabijos Mikalauskaitės kūrybinio projekto fotografijų paroda „Sutinki kūną - vertini. O kaip įvertini save?“

Idėja:
Pirmieji nepasitenkinimo fizine išvaizda požymiai pasireiškia jau vaikystėje; paauglystėje dėl fizinės ar psichinės raidos neatitikimo įvairūs veiksniai taip pat daro įtaką savo kūno vaizdo formavimuisi ir fizinės išvaizdos vertinimui.

Mados, grožio konkursai anksčiau skirti tik moterims, dabar yra ir vyrų fizinės išvaizdos demonstravimo scenomis. Visuomenėje yra garsiai kalbama jog moterų netobulumai neturėtų būti slepiami arba kelti gėdos jausmą, kaip tik turėtų būti demonstruojami. Šia tema buvo organizuojamos įvairios parodos, fotografijos, pokalbiai. Didieji prekiniai ženklai, taip pat pasirenka nestandartinius modelius, parodydami, jog visokios išvaizdos moterys gali būti gražios.

Moterys jau pradeda didžiuotis savo „netobulumais“, tačiau kaipgi vyrai? Vyrai kasdien susiduria su tomis pačiomis išvaizdos problemomis kaip ir moterys, tačiau apie tai niekas nekalba. Projekto dalyviai buvo pasirinkti su kuo skirtingesniais išvaizdos kompleksais, kad būtų galima į kiekvieno kompleksus pažvelgti iš įvairių rakursų ir suvokti kokią įtaką daro jo savivertei.

Paroda veiks rugsėjo 6 – 12 dienomis.



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: