Vilniaus mokytojų namai
EN

Rankų darbo lėlių paroda „Laimė...ji tokia skirtinga...“


VMN Mažoji salė
Šeštadienis
Rugsėjo 14 d.
11-19 val.

Rugsėjo 14-15 dienomis Vilniaus mokytojų namuose, vyks ilgai laukta autorinių lėlių paroda. Šiandien lėlė yra ne tik žaislas vaikui, bet ir interjero detalė, tam tikra meno rūšis, kuri iš kūrėjo reikalauja daug žinių ir mokėjimo derinti skirtingus amatus. Kurdamas lėlės meistras tampa ir siuvėju, ir batsiuviu, ir kirpėju ar  stilistu. Autoriui praverčia anatomijos, tapybos bei  skulptūros žinios, reikalingos erdvinių formų suvokimui  bei  atsirenkant tapymui reikalingas medžiagas ir priemones.   

           Planuojama, kad parodoje dalyvaus 40 meistrų iš 5 šalių. Tarp jų yra ir seniai lėles kuriančių profesionalių, ir dar tik pradedančių naujokų. Jie pristatys savo darbus, atliktus įvairiomis technikomis iš įvairių medžiagų. Kiekvieno autoriaus idėja unikali ir išskirtinė, tačiau visas lėles jungs bendra  parodos tema „Laimė tokia skirtinga ...“ Kiekviena lėlė papasakos savo laimės istoriją, kuri sužadins emocijas, atskleis autoriaus išgyvenimus bei vidinį jo pasaulį. 

               Viena parodos dalis bus skirta kolektyviniams „SerotONin“ studijos projektams. Projektas „Vilnius - žemai skraidančių angelų miestas“ yra tarptautinių parodų Ispanijoje, Latvijoje bei Estijoje dalyvis. Studijos projektas „Cirkas“ nepalieka abejingų nei vaikų, nei suaugusiųjų. Parodos metu bus galimybė stebėti magišką lėlės gimimo procesą. Kviečiame visus susipažinti su daugeliui nauja  meno šaka- lėlių menu ir pasinerti į kūrybiškumo bei džiaugsmo pasaulį!

Lėlių ekspozicija veiks Vilniaus mokytojų namuose  rugsėjo 14 d. nuo 11 val. iki 19 val., rugsėjo 15 d. – nuo 11 val. iki 16 val.



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: