Vilniaus mokytojų namai
EN

KONCERTAS „BACHO IR SCHNITTKĖS DIALOGAS“


Šv. Kotrynos bažnyčia

Ketvirtadienis
Gegužės 23 d.
19 val.

Fortepijonas – didingas, savo istoriją turintis instrumentas. Tai klavišinių muzikos instrumentų žvaigždė, populiari ir tarp klasikinės muzikos atlikėjų , POP muzikos žvaigždžių ir net roko legendų.

Šį kartą pavasariškomis, šiltomis, saulėtomis J.S. Bacho ir A. Schnittkės kūrinių melodijomis fortepijoną pravirkdys jaunas, talentingas ir jau nemažai pasiekęs pianistas Ignas Maknickas. Ignas koncertavo su Lietuvos valstybiniu simfoniniu (būdamas 9 metų), Alikantės (Ispanija) universiteto filharmonijos, Dartingtono (Jungtinė Karalystė), Brunensis (Čekija) ir Kauno simfoniniais, Lietuvos, Šv. Kristoforo ir Klaipėdos kameriniais orkestrais. 2012 ir 2015 m. Ignas Maknickas buvo apdovanotas Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės padėkos raštais. 2016 m. atlikėją Vilniaus meras Remigijus Šimašius apdovanojo Mažuoju šv. Kristoforu „Už muzikos pasiekimus ir Vilniaus miesto garsinimą". Nuo 2016 m. Ignas Maknickas - „Arts Global“ fondo globotinis. Šį rudenį Ignas Maknickas Londone atliko Mocarto 23-ąjį koncertą K. 488 kartu su seniausiu Jungtinės Karalystės kameriniu orkestru „The London Mozart Players“, diriguojant maestro G. Simon.

Taip pat, kartu su fortepijonui skirtais kūriniais skambės ir nuostabi P.Vasko muzika styginiams.

Atlikėjai :

Vilniaus ŠV. KRISTOFORO KAMERINIS ORKESTRAS

Meno vadovas ir vyr. dirigentas MODESTAS BARKAUSKAS

Ignas Maknickas (fortepijonas).

Programoje :

J.S.Bacho ir  A. Schnittke fortepijoniniai koncertai, P. Vasks muzika styginiams.

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/kristoforo-orkestras-bacho-ir-schnittkes-dialogas-282121/


Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: