Vilniaus mokytojų namai
EN

Lubomyr Melnyk koncertas


Šv. Kotrynos bažnyčia
Pirmadienis
Balandžio 8 d.
19 val.

Gamta neturi pradžios nei pabaigos. Ir žydintys, ir krentantys medžiai yra tik atskiri vieno ir to paties begalinio virsmo fragmentai. Šitokios nuojautos gaudžia neeilinio ukrainiečių kompozitoriaus ir pianisto Lubomyro Melnyko muzikoje, kurią jis pats vadina – tęstine.

„Tęstinė muzika“ – tai autorinė Melnyko muzikinė „kalba“. Ją klasikinio muzikinio išsilavinimo pianistas išrado dar ano amžiaus 8-ajame dešimtmetyje, kai Paryžiaus operoje akomponuodavo eksperimentinio šokio choreografei Carolyn Carlson. Šokio scenoje stebimą spontanišką, improvizuotą ir niekada nenutrūkstančią šokio judesių tėkmę fortepijono novatorius perkėlė ir į savo muziką, kuriamą ir atliekamą fiziškai ir emociškai specifine technika.

Unikalią savąją muzikavimo techniką Melnykas per pastaruosius keturis dešimtmečius ištobulino taip, kad šiandien jis laikomas pasaulyje greičiausiai grojančiu pianistu. 19 natų per sekundę kiekviena ranka vienu metu – jam priklausantis pasaulio rekordas. Ir tai ne vien skaičiai. Techninis pianisto talentas ir išskirtinis muzikos pojūtis Melnyko koncertuose fortepijono garsuose leidžia išgirsti ištisų orkestrų muziką.

Steve’as Reichas, Philipas Glassas, Terris Riley’is galėtų būti tie raktažodžiai, kurių kartais pageidauja klausytojai, mėgstantys ir mėginantys unikalių autorių kūrybą apibrėžinėti kitų vardais.

„Fallen trees“. Taip vadinasi naujausias jau 70-ies Lubomyro Melnyko albumas, išleistas praėjusių metų pabaigoje.

“Kritę medžiai” yra dar viena priežasčių susitikti Kotrynos bažnyčioje ir išgirsti fortepijono meistrą pirmą kartą gyvai grojantį Viniuje.

Durys atsidaro 18:00 val.
Koncerto pradžia 19:00 val.
Koncerto trukmė 1 val.
Kaina 15 Eur.

Bilietai internetu parduodami iki balandžio 6 d.
Renginio dieną bilietai brangs.

Bilietus internetu užsisakyti čia:
https://emptybrainresalt.us/events/lubomyr-melnyk-tickets

Daugiau apie Lubomyrą Melnyką (English):
https://emptybrainresalt.us/events/lubomyr-melnyk-in-vilnius/

Pasiklausyti:
https://lubomyrmelnyk.bandcamp.com/

Svetainė:
http://www.lubomyr.com/

Organizuoja:
http://emptybrainresalt.us



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: