Vilniaus mokytojų namai
EN

Kūrybiško teksto kūrimo metodai


226 auditorija
Ketvirtadienis
Balandžio 11 d.
13 VAL.

Seminaras Lietuvių kalbos mokytojams, pradinių klasių mokytojams, mokytojams

Pradinio ir pagrindinio ugdymo bendrosiose programose kūrybiškumui teikiamas didelis dėmesys. Čia įvardijamas ugdymo tikslas – plėtoti dvasines, intelektines ir fizines asmens galias, ugdyti aktyvų, kūrybingą, atsakingą pilietį, įgijusį kompetencijas, būtinas sėkmingai socialinei integracijai ir mokymuisi visą gyvenimą. Nuostatose teigiama, kad kūrybiškumas padeda kelti pasitikėjimą savimi.
Kūrybiškumas yra ugdomas gebėjimas. Humanistinės psichologijos pradininkas Karlas Rodžersas teigė, kad kiekviename žmoguje slypi kūrybiškumas, tik reikia jį atverti. Taigi mokytojas turi padėti savo mokiniams atrasti kūrybinę patirtį, kūrybinį džiaugsmą. Kūrybinis rašymas – yra viena iš priemonių, padedančių per lietuvių kalbą mokiniams atrasti savo kūrybinį potencialą ir aktyviai dalyvauti kūrybiniame procese.

Tai praktiniai mokymai pradinės mokyklos bei 5-8 klasių lietuvių kalbos mokytojams, kurių metu aptarsime:

  • rašymo svarbą visuomenei, naudą žmogui;
  • meninio ir informacinio teksto sandarą, planą, struktūrą;
  • užduočių, ugdančių rišlaus teksto kūrimo gebėjimus, konstravimą;
  • būdus, kaip gramatikos temas jungti su kūrybiniu rašymu;
  • būdus, kaip pažadinti mokinių kūrybiškumą;
  • kūrybinių tekstų vertinimą ir įsivertinimą pagal nustatytus kriterijus.

Seminaro metu išbandysime aktyvias praktines veiklas, padedančias atrakinti mokinių kūrybinį potencialą. Kiekvienas mokymų dalyvis išsineš ne tik kūrybinio rašymo pamokose lengvai pritaikomų metodų, bet ir savo sukurtų tekstų.

Lektorė: Dovilė Čiškauskaitė – Šiuolaikinės mokyklos centro pradinių klasių mokytoja, programos „Renkuosi mokyti“ alumni, pedagoginė konsultantė. Praktikė, daug dėmesio skirianti vaikų skaitymo skatinimui, kūrybiškumo ugdymui. „Žinių ekonomikos forumo“ organizuojamuose inovatyviausių mokytojų apdovanojimuose išrinkta Metų publikos mokytoja 2017.

Seminaro kaina dalyviui - 35 € 
(apmokėjimas iš mokinio krepšelio lėšų, grynaisiais arba pavedimu). 
Seminaro dalyviai gaus kvalifikacinius pažymėjimus.

REGISTRACIJA



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: