Vilniaus mokytojų namai
EN

Koncertas „Tango karštinė“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Ketvirtadienis
Vasario 14 d.
19 val.

Kas galėjo pagalvoti, kad 1999 metais žengti pirmieji tango žingsniai įskels tokią kibirkštį lietuvių širdyse, kad ilgainiui virs tikra epidemija, kad Lietuvoje atsiras tiek tango gerbėjų, šokančių, klausančių ar grojančių tango?

Išties, anuomet keli tango karštinės apimti asmenys ėmė derinti instrumentus ir mokėsi groti tango, kad jo kerinčius garsus išgirstų Vilniaus kavinių lankytojai. Ta muzika buvo tokia įtaigi, kad tapo laukiama didžiosiose Lietuvos scenose. Neilgai trukus tango užkratas pasiekė naujovėms visuomet atvirą šv. Kristoforo orkestrą, ir bum! – Lietuvoje prasidėjo A. Piazzollos muzikos era. (Priminsime: šis genialus Argentinos kūrėjas, smarkiai rizikuodamas tango atlikėjo karjera, kažkada nusprendė, kad jo kūriniuose nedera šokėjų kulniukų ritmas ir ėmė kurti muziką ausims...). Taigi, Lietuvoje saujelė tango apsikrėtusių muzikantų grojo vis daugiau A. Piazzollos muzikos, ir juos imta vadinti tango ambasadoriais Lietuvoje –  šiandien juos žinome kaip 4TANGO. O pirmasis tango balsas, dainininkas Eduardo Gimenezas yra tas, kuris prieš 20 metų atvežė tango virusą į Lietuvą.

Koncerte vasario 14 dieną susitiks Vilniaus m. savivaldybės šv. Kristoforo orkestras, 4TANGO ir Eduardo Gimenezas, kad su klausytojais pasidalintų įstabiomis per 20 metų nueito kelio akimirkomis. Tango kaip ir meilė rusena kiekvieno širdyje, ir tereikia mažyčio pūstelėjimo, kad ji virstų didžiuliu žaizdru. Tad vasario 14 d. drauge alsuosime Tango ritmu!

Programoje įstabiausi Astoro Piazzollos kūriniai.

Atlikėjai:
EDUARDO GIMENEZ (vokalas).
Ansamblis 4TANGO:
Kristina Žebrauskaitė (akordeonas), 
Birutė Bagdonienė (altas), 
Donatas Bagurskas (kontrabosas), 
Feliks Zakrevskij (fortepijonas).
Vilniaus ŠV. KRISTOFORO KAMERINIS ORKESTRAS,
meno vadovas ir vyr. dirigentas MODESTAS BARKAUSKAS.



Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: