Vilniaus mokytojų namai
EN

AKUSTINIS BARDO KAZIMIERO JAKUČIO KONCERTAS


VMN Baltoji salė
Ketvirtadienis
Gruodžio 20 d.
18 val.

Žodžiai, kuriuos Tu sapnavai. Žodžiai, kurių negirdėjai, o gal – tiesiog pasiilgai. Kiekvienas žodis – kaip delno linija. 

„Ateikit pasiklausyti tų žodžių“, - sako dainų autorius ir atlikėjas Kazimieras Jakutis, kviečiantis į akustinius savo koncertus. 

Kelis metus kartu su grupe koncertavęs K.Jakutis grįžta į save – į pradžią, nuo ko viskas ir prasidėjo. Prie gitaros, artimo ir betarpiško buvimo su publika, kamerinės aplinkos, akių kontakto. 

„Kai, regis, junti kito žmogaus kvėpavimą. Kai girdi jo ašarą, matai šypseną. Ir tokioje erdvėje gali vienas kitam pasakyti: kaip man gera su Tavim, kaip man gera... Ar dažnai mes išgirstame šiuos žodžius? Ar dažnai juos pasakome vieni kitiems? Pasimokysime juos pasakyti kartu, juos išgirsti. Priimti šiuos žodžius taip pat nėra taip lengva. Ateikit – pamatysit”, - sako K.Jakutis. 

Apie meilę Lietuvai, mamai, namams, moteriai dainuojantis K.Jakutis savo tekstams renkasi įvairių autorių eiles, taip pat rašo jas pats. Nemažai kūrėjo dainų sukurta pagal Jono Strielkūno eiles. 

Tai muzika, kurioje daug jausmo. Tai viso gyvenimo kelias ir visa išmintis. Tai muzika, kuri paliečia ir kurioje kiekvienas atranda savo namus ar pajunta savo meilę. 

Akustiniai K.Jakučio koncertai, kurie labiau primena pasimatymus su publika, vyks Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Klaipėdoje, Raseiniuose ir Anykščiuose. 

Atlikėjas yra išleidęs penkis CD albumus, vieną DVD albumą, apsakymų knygą “Stapukioko daina” ir poezijos knygą “Apeiginė liepa”. K.Jakutis naujam gyvenimui taip pat prikėlė seną aukštaitišką sodybą Pagulbio kaime (Molėtų r.), kuri tapo kultūrine erdve. 

https://www.pakartot.lt/album/jei-negaliu-as-tureti-taves/kaip-man-gera-su-tavim2

https://www.tiketa.lt/LT/akustinis_kazimiero_jakucio_koncertas_20258



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: