Vilniaus mokytojų namai
EN

KONCERTAS „SKAMBANTYS VIRTUOZAI“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Pirmadienis
Lapkričio 19 d.
19 val.

Akordeono festivalį šturmuoja Varšuvos F. Chopeno muzikos universiteto studentų desantas kartu su nepailstančiu šio universiteto rektoriumi, profesoriumi Klaudiusz Baran priešakyje.

Visa be išimties šio profesoriaus klasė tarptautiniame kontekste nuolat rikiuojasi tarp pirmaujančių įvairiuose konkursuose, projektuose bei iniciatyvose. Verta paminėti ir itin aukštą studentų meistriškumo lygį, kurį Akordeono festivalio melomanai per pastaruosius kelerius metus jau galėjo įvertinti net trijuose rečitaliuose. Rečitaliai buvo surengti ne atsitiktinai - lygiai tiek kartų Klaudiusz Baran klasės studentai nugalėjo Tarptautiniuose konkursuose Vilniuje.

Šie studentai, ne kartą įrodę esą verti didžiausių scenų ir ovacijų, sugrįžta ne vieni, o kartu su kamerinės muzikos partneriais. Be akordeono girdėsime gitarą, violončelę, kitus instrumentus. Koncerto programoje skambės klasikos aranžuotės, plati skalė lenkų kompozitorių kūrybos akordeonui, o taip pat nemažai įspūdingų, virtuoziškų kūrinių iš akordeono top repertuaro, na ir žinoma Astor Piazzolla muzika.

Koncerte dalyvaus:
Lukasz Brzezina,
Martina Jembrisak,
Adam Dudek,
Marcin Waszczyk,
Tobiasz Urbaniak,
Adam Mazurek,
Erwin Grzelecki,
Radosław Michałek.
Įėjimas laisvas.

Renginio nuoroda: http://www.akordeonofestivalis.lt

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/skambantys-akordeonai--lenkija-269744/



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: