Vilniaus mokytojų namai
EN

KONCERTAS „PILYS IR LEGENDOS, KARALIAI IR KARALIENĖS“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Pirmadienis
Lapkričio 12 d.
19 val.

Atlikėjai:
LIZZIE BALL (smuikas, Didžioji Britanija)
VILNIAUS MIESTO ANSAMBLIS „MIKROORKÉSTRA“

Ko galima laukti, kai originaliais ir kūrybiškais sceniniais sprendimais stebinantis Vilniaus miesto ansamblis „Mikroorkéstra“ sujungia pajėgas su charizmatiškąja Nigel Kennedy orkestro koncertmeistere Lizzie Ball? Neabejotinai – meistriškai atliktos ir novatoriškai pateiktos klasikinės programos.

Tie, kurie nors kartą matė ir girdėjo šią britų smuikininkę, sutiks, jog ji neturi nieko bendro su tipiniu klasikinės muzikos atlikėjos portretu. Iš Šiaurės Anglijos kilusi menininkė – ne tik puiki smuikininkė, bet ir įspūdingo balso savininkė, kuri, sujungusi abu savo talentus, puikiai valdo džiazo standartus, drąsiai interpretuoja klasikinius žanrus bei mielai atlieka world ir folk stilių muziką. Jos gebėjimai varijuoti įvairiais stiliais, laisvės pojūtis ir absoliutus atsidavimas muzikai scenoje virsta unikaliu reiškiniu, priverčiančiu auditoriją ne tik klausytis bei mėgautis, bet ir judėti drauge su žaviąja Lizzie.

Antrą kartą Lietuvoje viešinti atlikėja kartu su Vilniaus miesto ansambliu „Mikroorkéstra“ ruošia ypatingą pasirodymą. Šįkart Šv. Kotrynos bažnyčios skliautai prisipildys styginių instrumentų skleidžiamos magijos. Tad su Lietuva ypatingą ryšį jaučianti smuikininkė žada įsimintiną ir išskirtinę pažintį su karalių ir legendų krašto muzikos kultūra.

PROGRAMA:
William Walton (1902–1983)
Sonata for String Orchestra

Vaughan Williams (1872–1958)
The Lark Ascending (romansas smuikui ir styginių orkestrui)

Gustav Holst (1874–1934)
St Paul's Suite Op. 29, No. 2

Edward Elgar (1857–1934)
Introduction and Allegro for Strings, Op. 47



Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: