Vilniaus mokytojų namai
EN

Koncertas „Bernsteinas Brodvėjuje“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Sekmadienis
Lapkričio 25 d.
18 val.

2018 metų lapkričio 22 – 25 dienomis, Jungtinių Amerikos Valstijų ambasados kvietimu Lietuvoje svečiuosis žymūs JAV menininkai, kurie pristatys unikalią koncertinę programą „Bernstein on Broadway“, sukurtą paminėti žymaus JAV kompozitoriaus, pianisto ir dirigento Leonardo Bernsteino 100 – ąsias gimimo metines. Šis mūsų šalyje dar nematytas projektas yra JAV ambasados organizuojamų Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio progai skirtų programų dalis, kurių tikslas Lietuvos visuomenę supažindinti su geriausiomis Jungtinių Amerikos Valstijų kultūros tradicijomis. Malonu paminėti, kad garsūs muzikantai ne tik tai koncertuos, tačiau ir praves meistriškumo pamokas muzikos meną studijuojančiam jaunimui. Šį tikslą įgyvendinti padeda ir atlikėjų gastroles Lietuvoje organizuoja prodiuserinė kompanija Arts Libera International. 

„Bernstein on Broadway“ koncerto metu, garsus Niujorko atlikėjų trio - John Ferguson (fortepijonas), Mackenzie Thomas (sopranas) ir Kurt Ollmann (baritonas), pakvies publiką į muzikinę kelionę paklausyti nepamirštamų Leonardo Bernsteino dainų iš miuziklų „West Side Story“, „The Town“, „Candide“ ir  „Wonderful Town“. Atlikėjų trio – ilgamečiai muzikos profesionalai, apkeliavę visą pasaulį. Pianistas John Ferguson 1993 metais įsteigė tarpkultūrinio bendradarbiavimo organizaciją „American Voices“. Be to, 1998 metais jis sukūrė ir įgyvendino šimtmečio šventės koncertų ciklą apie George'o Gershwino muziką, kuriame dalyvavo tarptautinė 40 skirtingų tautų menininkų komanda -  nuo Sirijos ir Omano iki Bangladešo ir Uzbekistano. Grupės sopranas ir švelnioji pusė Mackenzie Thomas yra pagrindinė vokalistė „Cirque du Soleil“ pasirodymuose Las Vegase. Be savo veiklos su cirku, atlikėja pasirodė JAV nacionalinėje televizijoje NBC bei Brodvėjaus klasikiniame miuzikle „MAMMA MIA“. Dainininkė taip pat turi didžiulę tarptautinę patirtį – tai pasirodymai su Tokijo Filharmonijos, Singapūro Metropolitano festivalio, Pietų Korėjos Filharmonijos ir Taivano Evergreen orkestrais. Grupės baritonas Kurt Ollmann išgarsėjo dainuodamas miuzikle „The West Side Story“, kurio įrašas buvo padarytas kartu su žymiuoju miuziklo autoriumi L. Bernsteinu. Jis yra koncertavęs garsiojoje Milano salėje Pelléas at La Scala, Vienoje, Romoje, Vašingtone, Los Andžele bei pasirodęs kartu su garsiuoju „New York City Opera”. Vienas iš žymesnių Kurt pasirodymų – operoje „Romeo ir Džiuljeta” kartu su Placido Domingo.

Talentingi atlikėjai ir artėjantys koncertai muzikos gerbėjams ir gurmanams žada nepamirštamą muzikinę kelionę po Brodvėjaus pasaulį, kur netruks emocijų, išgyvenimų ir dvasinio pakylėjimo. Tai JAV ambasados dovana Lietuvos žmonėms, koncertai yra nemokami, tačiau rekomenduojama registracija.

 

Koncertas vyks : 

Lapkričio 25 d. 18 val. Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje. Į koncertą Vilniuje registruotis:

https://www.eventbrite.com/e/bernsteinas-brodvejuje-tickets-51244459558



Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: