Vilniaus mokytojų namai
EN

„FUTURE SYMPHONY“ TARPTAUTINIO KONKURSO FINALINIS KONCERTAS


Šv. Kotrynos bažnyčia
Sekmadienis
Spalio 7 d.
17 val.

„Future symphony“ I-ojo tarptautinio kompozicijų simfoniniam orkestrui konkurso finalinis koncertas
Atlieka: „Future Symphony“ konkurso simfoninis orkestras.
Diriguoja: Adomas Morkūnas-Budrys.
Programoje Mato Drukteinio, Robert Ge, Xiaoran Jiang, Aleksej Kalinin, Pengyi Li, Giorgi Papiashvili ir SiHyun Uhm kūriniai.

„Future Symphony“ – analogų neturintis, pirmą kartą Lietuvoje vykstantis konkursas, kurio finaliniame koncerte bus atlikti geriausi iš viso pasaulio konkursui pateikti ir profesionalios žiuri komisijos atrinkti jaunųjų kompozitorių simfoniniai kūriniai. Koncerto pabaigoje bus apdovanojami nugalėtojai, geriausių kūrinių autoriai.

Konkurso tikslas - populiarinti jaunųjų kompozitorių simfoninę kūrybą ir pratęsti šios muzikos tradiciją, sudominti ir pritraukti kuo platesnę ir įvairesnę visuomenę (ypač jaunimą), paneigti mitą, kad klasikinė muzika yra prieinama ir suprantama tik nedidelei visuomenės daliai. Šiuo projektu norima įrodyti, kad ir šiandien kuriama simfoninė muzika yra gyva ir įdomi.

Kūrinius vertins:
Marius Baranauskas (pirmininkas): kompozitorius, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojas.
Gediminas Gelgotas: kompozitorius, dirigentas, ansamblio „NICO“ įkūrėjas ir meno vadovas.
Ayal Adler (Izraelis): kompozitorius, pianistas, Jeruzalės Muzikos ir Šokio akademijos Kompozicijos ir Dirigavimo katedros vedėjas, Izraelio Kompozitorių sąjungos direktorius.
Modestas Barkauskas: Vilniaus miesto savivaldybės šv. Kristoforo kamerinio orkestro dirigentas ir meno vadovas, Lietuvos Nacionalinio Operos ir Baleto teatro dirigentas.
Rasa Murauskaitė: muzikologė, muzikos žurnalistė, radijo laidų ir renginių vedėja.

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/future-symphony-tarptautinio-konkurso-finalinis-koncertas-262590/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: