Vilniaus mokytojų namai
EN

Koncertas „L'INIZIO“


Šv. Kotrynos bažnyčia
Šeštadienis
Spalio 27 d.
19 val.

Atlikėjai:  Antanas Zakarauskas (tenoras),
                Viktorija Miškūnaitė (sopranas),
                Linas Dužinskas (fortepijonas).

L’inizio (italų k. “pradžia”).
Tenoro Antano Zakarausko klasikinio dainavimo kelias ir pirma pažintis su opera prasidėjo Italijoje.
Baigęs chorinio dirigavimo studijas Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijoje ir būdamas vos septyniolikos metų, pats vienas išvyko į Romą studijuoti italų kalbą, o vėliau Grigališkąjį giedojimą ir dirigavimą Popiežiškąjame Šventosios muzikos institute. Būtent ten įvyko jo pirmoji tikrojo “bel canto” pamoka. Ten solistas pirmą kartą pajuto, kad opera -  jėga, apjungianti visas meno formas ir neištirpstanti  laike. Tai Antaną įkvėpė pasirinkti operos solisto kelią, kuriuo jis sėkmingai žengia į labai optimistiškai nuteikiančią profesinę ateitį.
Ir todėl  koncerto pavadinimas “L’inizio” - tam tikra šio solisto reveranso forma Italijai ir jos kultūrai, nes Italija - tenoro Antano Zakarausko pradžių pradžia.

Koncerto pogramoje išgirsite tik italų kompozitorių Giuseppe Verdi, Ruggero Leoncavallo, Pietro Mascagni etc. arijas ir duetus iš visame pasaulyje pripažintų operos žanro šedevrų.

Maloniai kviečiame ateiti, išgirsti ir pajusti malonų itališko temperamento apkabinimą vėsų rudenio vakarą!

https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/linizio-260091/




Bilietus galite įsigyti www.bilietai.lt ir bilietai.lt kasose.
Informacija apie bilietus nemokamu informacijos numeriu 1588 (informacija Jums bus suteikta nemokamai, mokėsite tik už ryšio paslaugas pagal Jūsų operatoriaus taikomus tarifus).
Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: